Team WRT pakt zege in eigen huis

De 4 Uur van Spa werd het afgelopen weekend gewonnen door Robert Kubica, Louis Deletraz en Yifei Ye en dit in de #41 Oreca 07 Gibson van het het Belgische Team WRT. Het team uit Baudour kroont zich zowel bij de rijders als bij de teams dankzij deze derde overwinning ook tot kampioen in de European Le Mans Series.

Het Belgische team reed het gros van de race aan de leiding en het was Deletraz die op het einde van de race de #41, met een voorsprong van ruim vijf seconden, over de finish reed. Tweede werd de #30 Oreca 07 Gibson van het Duqueine Team met Gommedy, Binder en Rojas. Panis Racing (Canal, Stevens en Allen) pakte brons in LMP2.

In LMP3 dan was de overwinning voor DKR Engineering met Horr en De Barbuat in de #4 Duqueine M30 – D08 – Nissan voor de #19 Ligier JS P320 – Nissan van Cool Racing en de #2 Ligier JS P320 – Nissan van United Motorsport. De #13 Ligier JS P320 – Nissan van Inter Europol Competition met onze landgenoot Ugo De Wilde moest de race ten gevolge van een crash in de 47ste ronde staken.

Een podium was er wel voor een andere landgenoot, nl. voor Sarah Bovy die samen met Rahel Frey en Michelle Gatting in de #83 Iron Lynx Ferrari 488 GTE Evo LM GTE als derde eindigde.

Foto podium met dank aan Team WRT (facebook), foto’s Sarah Bovy met dank aan Sarah Bovy Racing Driver (facebook).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws