Elfyn Evans aan de leiding na drie proeven

Evans haalde meteen snoeihard uit tijdens de eerste proef deze morgen, 5.1 sneller dan Thierry Neuville en 8.1 sneller dan zijn teamgenoot Sébastien Ogier. De Brit maakte hiermee meteen zijn doel kenbaar, winnen en Ogier onder druk zetten voor de titel. Katsuta interpreteerde een nota verkeerd met als gevolg een uitstap tegen een vangrail, meteen game over voor de Japanner.

Op proef twee was hij opnieuw de snelste al moest hij nu wel Thierry Neuville naast zich dulden, beiden reden 3.1 sneller dan Ogier. Ott Tänak ging in de eerste bocht rond en verloor 21.3 ten opzichte van het snelste duo.

Proef drie, hier gaat Evans verder op zijn tempo met terug een snelste tijd tot gevolg. Sébastien Ogier tweede tijd op 1.4, Sordo een derde tijd op 1.8. Neuville liet aan de finish verstaan dat hij enorm veel last heeft van onderstuur.

Elfyn Evans aan de leiding voor Thierry Neuville met een verschil van 7.9, Sébastien Ogier volgt als derde met een achterstand van 12.6 op zijn leidende teamgenoot.

Voorlopige stand

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws