SRT wordt derde in de GT4 European series 2021

SRT heeft ook in 2021 bewezen dat het zijn plaats in de Europese GT-racerij meer dan verdient. Het team uit de Brusselse rand mag een dubbele derde plaats bij in het al rijk gevulde palmares inschrijven en heeft daarmee nog maar eens het bewijs van zijn kunnen geleverd. In een zeer felbevochten competitie waarin de rijders, wagens en de teams erg aan elkaar gewaagd zijn, blonk SRT uit, met een seizoen waarin het maar liefst zesmaal op het podium stond en nog eens zesmaal in de top 6 eindigde. Niet eenmaal viel een Mercedes-AMG GT4 van het team van Patrick en Niels Selleslagh uit, meteen het ultieme bewijs van het kunnen van dit familiale Belgische team.

Twee podiumplaatsen in de eindafrekening, zijn een zeer mooi resultaat voor SRT, zeker in combinatie met de schitterende betrouwbaarheid van de door SRT klaargestoomde Mercedes AMG-GT4. Bovendien moet het ‘kleine’ familiale team uit de rand van de Belgische hoofdstad enkel de duimen leggen voor Sainteloc Racing en AKKA ASP, twee teams die over een veelvoud van de financiële middelen van SRT beschikken en een directe band met hun respectieve constructeur hebben in diverse GT-kampioenschappen.

SRT, Selleslagh Racing Team, GT4 European Series

Patrick Selleslagh: “Dat is de rode draad van ons team, denk maar aan de periode in FIA GT toen we met de Corvette C5.R uitkwamen tegen de fabrieksteams of hoe we met de C6.R later een race konden winnen in het GT1 wereldkampioenschap. We hebben altijd op kleinere schaal gewerkt, maar dat wil niet zeggen dat de kwaliteit van ons werk minder zou zijn. We hebben op onze manier altijd het hoogste nagestreefd en dat lieten we ook dit seizoen weer zien. Uiteraard zou ik nog net iets gelukkiger geweest zijn, als we naast de mooie podiumplaatsen en de talloze ereplaatsen ook een zege hadden behaald, want eigenlijk hadden we daar ook de rijders voor. Verder kan ik alleen maar tevreden zijn, vooral tevreden over het werk van mijn crew die ieder weekend de wagens perfect hebben voorbereid, getuige onze clean sheet als het aankomt om opgaves. Ik ben trots op mijn team en ook al is het als kleinere structuur niet altijd even makkelijk, het zijn zij die me de energie geven om blijven door te gaan.”

SRT start vanaf nu al met de voorbereiding van het nieuwe seizoen in de GT4 European Series, “want ik hou van die competitie, GT4 is een mooie formule, die alles heeft om rijders en sponsors te verleiden, zeker in de prima organisatie van SRO. Daarom blijven wij ook in de toekomst trouw aan het kampioenschap.”

(persbericht, incl. foto’s)

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws