Monnens heer en meester in de Hemicuda Rally

De 20ste editie van de Hemicuda Rally werd dit weekend gereden. Er werd ons een stralende zon boven Koekelare en omstreken beloofd, en dat deed voor iedereen deugd. Na een hevige strijd bij de top drie was het Gunther Monnens in de Porsche 997 GT3 die met de hoofdprijs ging lopen.

Al was deze overwinning niet zonder slag of stoot. Monnens kreeg hevige tegenstand van enkele R5 wagens, zoals deze van Bernd Casier. Casier die hier zijn intrede maakte om de wagen op punt te stellen voor Kortrijk, bleek de geduchte concurrent. Na zijn foutjes tijdens de eerste ronde vond hij zijn tweede adem terug in de tweede ronde. Maar helaas een adem te veel, want Bernd mistte en remzone en belandde in de gracht. Zo waren alle ogen gericht op Steve Bécaert, die zijn tweede plaats niet meer liet gaan. De derde podiumplaats is voor de BMW M3 E30 van Bjorn Syx, die eveneens ook de eerste Historic is.

Bernd Casier - WRC Ypres Rally 2021
Bernd Casier – WRC Renties Ypres Rally 2021

Bert Coene beet zich vast op de vierde plaats en liet deze ook niet meer gaan. De top vijf werd afgesloten door Jeoffrey Lerminez samen met copiloot Danny Markey. Net buiten die top vijf zien we de Mitsubishi van Philip Barbier, die tijdens de eerste klassementsproeven het ritme nog wat moest vinden. Garagist Kurt Boone plaatste zijn Mitsubishi Lancer Evo X op een zevende plaats. Plaats acht was voor de Ford Escort Millngton van Pieter-Jan Maeyaert. Paul Lietaer moet na zijn foute bandenkeuze tevreden zijn met een negende plaats en is daarmee ook tweede bij de Historics. Kurt Breackevelt daarentegen is zeer tevreden met zijn tiende plaats.

Paul Lietaer -Rally van Staden 2021
Paul Lietaer – Rally van Staden 2021

Bij de Historics is het dus Bjorn Syx die met de bloemen ging lopen. Paul Lietaer moet dus opnieuw de duimen leggen voor het jonge geweld. Cedriek Merlevede is derde met de BMW M3 E30. Plaats vier en vijf zijn voor Patrick Mylleville (Porsche 911 SC RS) en Piet Declerq (Porsche 911).

Bjorn Syx - Omloop Van Vlaanderen 2021
Bjorn Syx – Omloop Van Vlaanderen 2021

Naast al deze podiumprestaties zien we helaas ook een tal van uitvallers. Onder andere Fredericq Delplace belandde met zijn Porsche in de gracht. Thierry Dekoninck kreeg mechanische pech. Andy Heyrick begon aan een zeer sterke wedstrijd, maar ging dan op de derde proef van de baan. Ook Jens Maes kende geen geluk, hij belandde met zijn Opel Ascona in een beekje.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws