Jaar van de doorbraak voor EJ Automotive

De tempel van de snelheid in het Noord-Nederlandse Assen was afgelopen weekend het theater voor de laatste wedstrijden van de Ford Fiesta Sprint Cup 2021. EJ Automotive ging er vastberaden op zoek naar de bekroning van een mooi seizoen en die bekroning kwam er ook. Nikodem Wierzbicki verzekerde zich eerder in het Belgische Spa al van de titel in de Nederlandse Divisie 1 en in Assen voegde hij daar de titel van beste Nederlandse Junior aan toe, terwijl Milan De Laet zich na een zeer mooi weekend Belgisch vicekampioen mag noemen, terwijl de snelle belofte uit Haacht ook vicekampioen bij de Belgische Juniors is geworden. EJ Automotive schrijft zo een mooi hoofdstuk in de jonge geschiedenis van het team en uiteraard is het nu uitkijken naar wat 2022 voor het team van Jurgen Evers en Gregory Eyckmans brengt.

EJ Automotive is een relatief nieuwe naam in onze nationale autosport, maar het team uit Bree heeft ondertussen zijn visitekaartje afgegeven. Deze twee titels en twee titels van vicekampioen bewijzen dat EJ Automotive kan wedijveren met de betere Belgische teams en dat na amper enkele jaren op het autosporttoneel.

Ford Fiesta Sprint Cup, EJ Automotive, Jurgen Evers, Nikodem Wierzbicki, Milan De Laet

“Wie me voor dit seizoen verteld had dat we dit zouden oogsten, die had ik met wat ongeloof aangekeken en tegelijkertijd had ik uiteraard met beide handen voor dit resultaat in deze stevige competitie getekend. Het spreekt voor zich dat ik enorm blij ben met de behaalde resultaten, al is er steeds de vraag wat we hadden bereikt zonder enkele technische problemen in de eerste helft van dit seizoen en dan zeker voor Milan. Ons talent uit Haacht strandt hier op enkele punten van beide titels en dat na een seizoen waarin Dame Fortuna niet altijd bij ons mee aan tafel schoof. Voor mij was Milan sowieso de evenknie van de nieuwe kampioen, Nathan Vanspringel, die ik bij deze wel wil feliciteren. Ik ben trots op mijn jonge team en wil ook alle partners en de organisatoren van de Ford Fiesta Sprint Cup feliciteren met hun werk, want dit is en blijft één van de meest hard bevochten competities van de Benelux, meteen ook een zeer mooie leerschool voor jong talent dat uit het karting naar de autosport doorstroomt,” besluit Jurgen Evers, een tevreden teammanager.

Ford Fiesta Sprint Cup, EJ Automotive, Jurgen Evers, Nikodem Wierzbicki, Milan De Laet

Milan De Laet heeft tot de laatste meter van de competitie 2021 gestreden en uiteindelijk zijn twee zilveren medailles zijn verdiende oogst.

“Ik heb werkelijk alles gegeven dit weekend, ik strandde tweemaal als tweede achter Polle Geusens en verzekerde me hiermee van de beide vicetitels. Ik sluit me volmondig bij wat Jurgen zegt aan, want zonder de pech in de eerste helft van het seizoen, had er nog meer ingezeten, al wil ik daar niet te veel bij stilstaan. Dit is een mooi resultaat en ik denk dat we hiermee een basis voor de toekomst gelegd hebben.”

(persbericht, incl. foto’s)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws