Takamoto Katsuta met een volledig programma in 2022

TOYOTA GAZOO Racing WRC Challenge Program piloot Takamoto Katsuta zet zijn ontwikkeling verder met nog een volledig seizoen in het FIA World Rally Championship in 2022, aan het stuur van de gloednieuwe hybride GR Yaris WRC Rally1 wagen.
Katsuta heeft een sterke progressie gemaakt sinds hij tegen het einde van het seizoen 2019 de overstap maakte naar de Toyota Yaris WRC, en heeft tot nu toe in 2021 een aantal bijzonder indrukwekkende resultaten behaald. De Japanse piloot eindigde in de eerste drie rondes van het seizoen binnen de top zes, voordat hij zowel in Portugal als op Sardinië de vierde plaats pakte. Daarna scoorde hij een uitstekende eerste podiumplaats tijdens de terugkeer van de legendarische Safari Rally Kenia, waar hij tweede algemeen werd.

In 2022 breekt voor het WRC een spannend nieuw tijdperk aan met de introductie van hybride aandrijving. Katsuta zal in alle 13 rondes een GR Yaris WRC Rally1 besturen voor een nieuw team, TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team Next Generation, dat vanaf volgend seizoen door TOYOTA GAZOO Racing zal worden geëxploiteerd.

Zijn co-piloot zal Aaron Johnston zijn, die eerder deze maand voor het eerst aan de zijde van Katsuta reed in de Rally Finland. De Ier neemt de rol van co-piloot permanent over nu Dan Barritt een stap opzij zet nadat hij de voorbije drie jaar een sleutelrol speelde in Katsuta’s ontwikkeling. Juho Hänninen, die als testrijder van het TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team een groot deel van de ontwikkeling van de GR Yaris WRC Rally1 voor zijn rekening neemt, zal Katsuta blijven begeleiden en adviseren in zijn rol als Challenge Program-instructeur.

Takamoto Katsuta: “Dit seizoen is heel goed voor me geweest. In het begin deed ik het stap voor stap en de resultaten werden beter en beter. Uiteindelijk eindigden we op het podium in Kenia, wat een heel speciaal gevoel was. Daarna ging het wat moeilijker, maar ik leer veel van deze moeilijke momenten en ik hoop dat het nuttige ervaring is voor de toekomst. Ik kijk uit naar volgend jaar en de nieuwe generatie auto, die erg interessant en uitdagend zal zijn. Er zal veel veranderen en ik ben erg benieuwd hoe het allemaal aanvoelt in de auto en ook wat we kunnen bereiken. Ik kijk er ook naar uit om met Aaron te blijven samenwerken; we hebben al een zeer goede relatie en ik ben er zeker van dat we die nog sterker kunnen maken naarmate we meer rally’s samen rijden. Ik wil Dan heel erg bedanken voor zijn enorme steun sinds 2016. Zonder hem zou ik geen van de goede resultaten hebben behaald die we samen hebben weten te behalen. Hij heeft me zoveel advies gegeven en we hebben veel leuke momenten gehad, en we zullen ook buiten de auto nauw blijven samenwerken. Ik wil TOYOTA GAZOO Racing bedanken voor hun steun. Ik ben erg blij om met dit team samen te werken en ik zal hard blijven werken om goede resultaten te behalen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws