Belgen in binnen-en buitenland

Het laatste spatje modder van de Condroz is intussen goed en wel verteerd, en we mogen dit weekend al terug uitkijken naar wat rallygeweld in binnen-en buitenland.

In de Franse Rallye Terre de Vaucluse zien we twee Belgische teams aan de start. Kurt Dujardyn neemt er met een Skoda Fabia R5 de start, met Jacques Castelein aan zijn zijde. Ander Belgisch duo is Filip Pyck en Peter Dehouck. De Poperingse koffiebrander brengt zijn gekende Mitsubishi Lancer EvoX mee, waarmee hij eerder dit jaar 8e werd in de Griekse Fthiotidos rally. Ervaring in de Franse wedstrijd heeft Pyck wel, want in 2019 werd hij nog 20e algemeen.

Wat Griekenland betreft, daar zien we Fred Miclotte aan de vertrouwde zijde van Jourdan Serderidis de start nemen in de Olympiakos rally. De Griekse Belg blijft in de running voor de titel, en hoopt met de Skoda Fabia vooral punten te scoren.

Natuurlijk mogen we ook Grégoire Munster en Louis Louka niet vergeten in de Rallye National Monts et Coteaux, waar hij de nieuwe Hyundai i20 N Rally2 komt testrijden in functie van de Rally van Monza.

En in eigen land is er de Rallye Sprint Villersois, in de buurt van Villers-le-Bouillet. Bekendste namen aan de start zijn Melissa Debackere(Skoda Fabia R5), Jonas Langenakens(Mitsubishi Lancer EVO), Maxime Potty(Ford Fiesta Rally2) en Johan Jalet, de co-rijder van Ghislain de Mévius, die zelf het stuur in handen neemt van een Citroën C2.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws