Thierry Neuville: “Hard pushen en voorin mee vechten”

Hyundai Motorsport reist af naar Italië voor de laatste ronde van het 2021 FIA World Rally Championship (WRC), Rally Monza, met als doel zijn sterke vorm voort te zetten en het seizoen op een hoog niveau af te sluiten.

Het team gaat in een opgewekte stemming naar het evenement na de Rally de España, waarin Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe vol vertrouwen de overwinning pakten en Dani Sordo en Cándido Carrera ook op het podium stonden. Beide teams hopen op een gelijkaardig prestatieniveau als het WRC voor de tweede keer naar Monza terugkeert.

Teemu Suninen/Mikko Markkula zullen samen met de Belgen en de Spanjaarden de zestien etappes van de rally afleggen, nadat Ott Tänak en Martin Järveoja zich vanwege persoonlijke familieomstandigheden moesten terugtrekken.

Andrea Adamo: “We naderen het einde van het seizoen 2021 met dezelfde vechtlust waarmee we het in januari zijn begonnen. Om verschillende redenen bevinden we ons niet in dezelfde kampioenschapspositie als toen we twaalf maanden geleden in Monza deelnamen, maar dat betekent niet dat we ophouden te pushen voor het best mogelijke resultaat. Deze rally betekent het einde van een hoofdstuk voor het WRC, want vanaf volgend jaar beginnen we aan een nieuw hybride tijdperk. We willen zeker strijden voor nog een overwinning met onze Hyundai i20 Coupe WRC en het kampioenschap van 2021 in stijl uitrijden. Om dat te doen, hebben we drie teams – Thierry/Martijn, Dani/Cándido en Teemu/Mikko – die allemaal klaar zijn voor de uitdaging.”

Thierry Neuville: “Ik heb in voorgaande jaren al een paar keer deelgenomen aan Rally Monza, zowel als WRC-evenement als als Monza Rally Show, dus ik ken de wegen vrij goed. De proeven zijn uniek met veel chicanes en kegels, wat niet de traditionele rallystijl is, maar dit jaar lijken er meer typisch Italiaanse bergetappes te zijn. Het is ook een geweldige ervaring om op het circuit van Monza te rijden. Aangezien het de laatste wedstrijd van het seizoen is, is het ons doel om hard te pushen en voorin mee te vechten.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws