Loix geeft de toon aan in Kortrijk

Vandaag konden de toeschouwers alvast genieten van wat spektakel tijdens de 28ste editie van de 6 uren van Kortrijk. Freddy Loix liet meteen van zich horen door alvast de scratch op zijn naam te laten schrijven. Het is dan ook meteen duidelijk dat Loix het nog niet verleerd is. Samen met Pieter Tsjoen probeert het duo ook dit tempo voor morgen aan te houden.

De klassementsproef op de Lavano site zorgt altijd voor een grote publieksopkomst, en ook vanavond was dit niet anders. Ook al gelden er tal van strenge Covid – maatregelen, de sfeer op KP Lavano leek er alvast niet onder te lijden. Loix kon dan wel de snelste tijd rijden, maar Melissa Debackere (Skoda Fabia R5 Evo) en Vincent Verschueren (Volkswagen Polo R5) bleken ook bij de pinken te zijn. Beiden reden exact dezelfde met slechts een verschil van 0,6 seconden van Loix. Het zal alvast spannend worden morgen tijdens die eerste passages. Bernd Casier (Ford Fiesta R5 Evo2) neemt voorlopig de vierde plaats in handen met een vijftal seconden verschil van Debackere en Verschueren.

Melissa Debackere - 6u van Kortrijk 2019
Melissa Debackere – 6 uren van Kortrijk 2019

Sébastien Bedoret sluit aan in het groepje vooraan en zien we voorlopig op een vijfde plaats staan. De oranje Citroën C3 Rally2 van Davy Vanneste zien we op plaats zes staan. Fred Miclotte neemt nog eens het stuur in handen (Skoda Fabia R5 Evo) en vinden we terug op een voorlopige zevende plaats. De top tien wordt aangevuld door Paul Lietaer (Skoda Fabia R5 Evo), Nicola Stampaert (Ford Fiesta R5 Evo2) en de eerste 4×4, namelijk deze van Kurt Boone (Mitsubishi Lancer Evo X).

Nicola stampaert - South Belgian Rally 2021
Nicola Stampaert – South Belgian Rally 2021

Bij de Historics is het Didier Vanwijnsberghe die met zijn Toyota Celica de eerste tijd op zijn naam liet schrijven. Een verrassende tweede tijd is deze van Ludovic Vitse in de Opel Astra. Danny Kerckhof bracht zijn BMW E30 M3 op een voorlopige derde plaats. Nick Toorré (Ford Sierra Cosworth) en Claude Debue (Opel Ascona A) vullen tot op heden de top vijf aan. Al zal het morgen ook bij hen spannend worden.

Didier Vanwijnsberghe - Monteberg Rally 2021
Didier Vanwijnsberghe – Station Le Seau Monteberg Rally 2021

Morgen staan er 13 klassementsproeven op het programma, samen goed voor een dikke 90 kilometer wedstrijd tegen de kok. Morgen wordt er regen verwacht, wat er misschien voor zal zorgen dat de kaarten opnieuw geschud. De winnaar zal gekend zijn omstreeks 17u30.

Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws