Top-20 voor Frank Mesure en Geert Derammelaere

Frank Mesure en Geert Derammelaere waren eind jaren tachtig, begin jaren negentig een heel gekend rallyduo. Waar ze aan de start kwamen werden ze steevast tot de favorieten gerekend, en ze haalden dan ook enkele schitterende resultaten, met onder andere een Opel Manta, een Mercedes 190 of de Ford Sierra Cosworth. Denken we maar aan de overwinning in de Tieltse TAC-rally in 1991 en zege in de TBR-rally in 1988. Sinds enige jaren vertoeven ze terug in het rallypeloton, maar beperken ze zich tot één à twee rally’s per jaar. Co-piloot Geert Derammelaere doet ons het verhaal.

“Bijna 2 jaar geleden dat we nog eens aan de start stonden van een rally met onze Manta A. De laatste was de Boucles Clavierois begin 2020.

Het was natuurlijk opnieuw wat wennen, rempunten zoeken en terug het juiste ritme vinden wat ons in het begin wat tijd kostte.

Na enkele klassementsproeven vonden we, niettegenstaande de verraderlijke en typische Kortrijkse proeven , opnieuw de juiste cadans met betere tijden tot gevolg. Wat er voor zorgde dat we net binnen de top-20 als 19e werden afgevlagd en als 7de Historic.

Finaal gezien hebben we ons goed geamuseerd, zijn we tevreden met het resultaat en willen zeker ook een pluim gooien naar Autostal Groeninghe voor hun puike organisatie.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws