Mooie seizoensafsluiter voor Olivier Decoene

Ook voor Olivier Decoene en Peter Van Laeken was Kortrijk de laatste wedstrijd van het seizoen.

“Na een geslaagde Hemicuda rally in oktober , waarin we een 5°plaats behaalden in de klasse , was het de bedoeling om minstens even goed te doen in de 6 uren van Kortrijk” aldus Peter.
“Op zaterdag werd de gekende én gevreesde Lavano-proef aangevat met onze gekende en beproefde tactiek : verstandig de wedstrijd aanvatten ,zonder grote risico’s te nemen en vervolgens het tempo verhogen op zondag.
Na enkele bochten kwam echter de bevestiging van de lichtbak los , met als gevolg uiteraard een erg beperkt zicht. Vooral in de stukken waar er geen verlichting was , was het enorm moeilijk om de rempunten te bepalen. We haalden het einde zonder brokken, maar met een matige tijd als gevolg.


Op zondag ging het allemaal veel beter. Op kp Aalbeke – Car Supply zetten we een goede tijd neer wat het vertrouwen een boost gaf. Ook de volgende kp’s werden vlot afgewerkt zonder problemen. Vooral kp Moeskroen gaf ons de nodige kicks en fun-momenten.
Door de moeilijke en delicate weersomstandigheden werd in de 2°ronde een waar slachtveld aangericht onder de deelnemers . De Ford Fiesta R2T bleef echter op de baan en werkte feilloos de proeven af.
Tijdens de laatste kp’s van de derde en laatste ronde reden we terug in het donker . Vooral de laatste kp was super tricky. We konden echter netjes alle valstrikken ontwijken en zodoende eindigen we als 30e in het algemeen klassement, maar vooral op een mooie 3°plaats in onze klasse. Hiermee zijn we super content en kunnen we ons seizoen eindigen in schoonheid.
Een grote dank aan de sponsors en aan de mensen van Fast Time Engineering voor de service.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws