Audi versnelt transformatie

Ondanks het wereldwijde tekort aan halfgeleiders timmert Audi nog steeds hard aan de weg naar de duurzame premium mobiliteit van de toekomst. Dat blijkt uit de leveringen van volledig elektrische wagens in het afgelopen jaar, die met 57,5 procent stegen ten opzichte van het jaar ervoor. Bovendien heeft Audi zijn productportfolio van volledig elektrische modellen het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Ondanks de moeilijke bevoorradingssituatie benaderden de leveringen van het Audi-merk het volume van het voorgaande jaar: in 2021 leverde het merk met de vier ringen 1.680.512 modellen af aan klanten, 0,7 procent minder dan in 2020.

De curve voor leveringen van volledig elektrische modellen blijft stijgen. In 2021 verkocht Audi 81.894 volledig elektrische modellen – een stijging van 57,5 procent.

Tegen 2025 wil Audi meer dan 20 volledig elektrische modellen in zijn portfolio hebben. Vanaf 2026 zal het merk enkel nog nieuwe volledig elektrische modellen op de markt brengen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws