Vice wereldkampioen Elfyn Evans aan het woord aan de vooravond van de Monte Carlo

Elfyn Evans en Scott Martin hebben vorig seizoen een hoofdrol gespeeld in het gevecht om de titel. Sébastien Ogier diende tot het uiterste te gaan en kon de titel pas binnenrijven na de laatste manche in Monza. Met de grote stappen die de Brit gemaakt heeft het voorbije seizoen zal hij zeker een te duchten kandidaat zijn voor de titel dit jaar.

Elfyn Evans: “Dit is een spannende tijd in onze sport en ik kijk uit naar de uitdaging met deze nieuwe auto’s. Sinds ik voor het eerst met de GR YARIS Rally1 heb getest, hebben we goede vooruitgang geboekt, maar het is onmogelijk om te weten waar we staan ten opzichte van de concurrentie zolang we niet in Monte Carlo zijn. Er is zoveel veranderd en het is een schone lei. Het is niet makkelijk geweest om van een auto die zo goed ontwikkeld was, waar alles vrij gemakkelijk ging, over te stappen naar iets dat veel onbekender is. Het extra vermogen van het hybride systeem maakt een enorm verschil en hoe je daarmee omgaat, kan in bepaalde gevallen heel wat waard zijn. We hebben al veel geleerd tijdens de tests en ik ben er zeker van dat we in de loop van het jaar nog veel zullen leren, te beginnen in Monte Carlo. Het is sowieso altijd een beetje een loterij met het weer, en nu de basis naar het zuiden is verhuisd, zijn er veel nieuwe etappes en verschillend terrein om onder de knie te krijgen.”

Foto: Toyota Gazoo Racing Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws