Knap debuut voor RedAnt Racing in de 24 uur van Dubai

Het internationale circuitseizoen 2022 is op gang geschoten met de 17de editie van de 24 uur van Dubai, de eerste manche ook van de internationaal vermaarde 24H Series, die later dit jaar ook onder meer Spa, Barcelona en Hockenheim aandoet. Voor RedAnt Racing was het een première, want de Belgische formatie van de familie Redant stond voor het eerst aan de start van een wedstrijd uit de 24H Series. Ondanks de vele uitdagingen finishten de beide Porsche 911 GT3 Cup van het team en wat meer is, beide formaties stonden bovendien op het podium in hun klasse. RedAnt Racing gaf blijk van heel wat maturiteit en bewees ook zijn plek in de Europese enduranceracerij waard te zijn.

80 wagens, heel wat verschillende klassen, snelheidsverschillen tussen de rijders en een constant wisselende strategie door de vele Code 60 en andere wedstrijdonderbrekingen, ziehier slechts enkele van de uitdagingen waarmee de teams tijdens de voorbije 24 uur van Dubai werden geconfronteerd. RedAnt Racing was bovendien een nieuwkomer in de klassieker van het Midden-Oosten, maar dat weerhield het Oost-Vlaamse team er niet van om erg sterk te presteren. Teammanager Bert Redant doet het verhaal van een bewogen raceweek:

RedAnt Racing, 24H Dubai, Porsche

“We waren enkele dagen voor de race al in Dubai om er deel te kunnen nemen aan testen voorafgaand aan de meeting zelf. Tijdens de eerste test op dinsdag liep het evenwel fout. Onze Porsche 992 GT3 Cup met startnummer #904 raakte beschadigd en de technische crew moest meteen aan het werk. We hebben met het hele team hard gewerkt en oplossingen gezocht, wat resulteerde in een wagen die op donderdag weer de piste op kon. Bovendien vertoonde de wagen, ondanks de opgelopen schade, verder geen enkel probleem meer, een bijkomend bewijs van het professionalisme van onze technische ploeg, met deels ook dezelfde mensen die in onze bandencentrales aan het werk zijn. Ook de kwaliteiten van de Porsche 992 GT3 Cup werden eens te meer in de verf gezet.

Ik ben wel onder de indruk van de wedstrijd hier, want Dubai is echt een zware uitdaging voor mens en machine… Er zijn het grote startveld en de onderlinge verschillen, maar ook de hoge temperaturen, het zand dat de piste opwaait en de opdracht voor de rijders niet makkelijker maakt en last but not least is er ook de opeenvolging van de vele uitdagende bochten en ook stevige remzones. Mens en machine moeten dus in optima forma zijn.

In de Porsche met startnummer #904 hebben Philippe Wils, Kurt Hensen, Luc Vanderfeesten en Tom Boonen het ongeval dus achter zich gelaten en de rest van hun race was werkelijk perfect. In een sterk bezette klasse reden ze foutloos en intelligent, want resulteerde in de zilveren medaille in hun klasse, waarbij toch mag gezegd worden dat heel wat andere teams over meer ervaren rijders beschikten.

Onze Porsche 991 GT3 Cup, met het startnummer #903, nam een perfecte start en stootte al snel naar de leiding in de klasse door. Net voorbij half wedstrijd bezetten Glenn van Parijs, Pieter Ooms en Ayrton en Yannick Redant zelfs de derde plaats van alle Porsche 911, te midden de veel nieuwere en talrijk aanwezige Porsche 992! Jammer genoeg begaf de versnellingsbak het dan, maar onze technische crew maakte er een punt van om de auto weer de baan op te krijgen en de rijders deden de rest, met een derde stek in de klasse als resultaat.”

Ondanks de beperkte ervaring liet RedAnt Racing zien tot wat het in staat is en dit resultaat is zonder meer de start van een boeiend en mooi seizoen 2022!

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws