WRC Zweden cancelt de proef van Örträsk

De wedstrijd moet nog beginnen en de organisatie moest al drastisch ingrijpen. De twee doortochten van de proef Örträsk werden geschrapt om een wel heel bijzondere reden. De hevige sneeuwval in de regio heeft ervoor gezorgd dat de lokale boeren in de problemen komen met hun kuddes rendieren. De dieren dienen verplaatst te worden en dit heeft zijn impact op proef 9 en 13.

Rally Sweden CEO Glenn Olsson zei dat de beslissing was genomen uit respect voor de rendierboeren in het gebied waar de proef zou worden gehouden.

Glenn Olsson: “Door onverwachte verplaatsingen van de rendieren als gevolg van het huidige weer hebben de boeren ons helaas laten weten dat de toegang niet langer beschikbaar is. Hoewel beide partijen een aantal oplossingen hebben aangeboden en overwogen, zijn we er helaas niet in geslaagd een oplossing te vinden waardoor de proef toch kan plaatsvinden. Het is een late beslissing, maar die weerspiegelt de vastberaden inspanningen van alle betrokkenen om deze situatie te vermijden. Het verplaatsen van een WRC-evenement naar een nieuwe locatie is een moeilijk en ingewikkeld proces van logistiek, planning en overleg met de gemeenschap.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws