Saintéloc Racing trekt met Nicolas Baert en Gilles Magnus de kaart van de jeugd.

Het in het Franse Saint-Etienne gevestigde Saintéloc Racing zal ook dit jaar actief zijn in de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Sprint en Endurance Cup. Het team zet daar dit jaar twee Audi R8 LMS GT3 voor in en dit zowel in de Pro als in de Silver Cup. S

Saintéloc Racing

Saintéloc legt dit jaar, met de komst of de terugkeer van verschillende veelbelovende rijders, de nadruk op de jeugd.

In de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup, met uitzondering van de 24 Hours of Spa-Francorchamps, zien we Patric Niederhauser, Christopher Mies en Lucas Légeret aan het stuur van de #25 terwijl Aurélien Panis, Nicolas Baert en César Gazeau het doen in de Audi met het nummer 26 op de deuren.

Nicolas Baert

In de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Sprint Cup rijden Patric Niederhauser en Aurélien Panis in de #25. Onze landgenoten Gilles Magnus en Nicolas Baert zien we terug in de #26.

Gilles Magnus

“Het is echt schitterend om dit seizoen met Saintéloc en vooral met Audi om dergelijk programma te kunnen rijden. Ik ben ook heel blij dat Gilles Magnus en ik in de Sprint Cup teamgenoten zijn. Wij kennen elkaar al lang en ook onze relatie is dik in orde,” aldus Nicolas Baert.

Het team testte vorige week al op het circuit van Magny-Cours en werkt vandaag en morgen de officiële GT World Challenge Europe testsessies af op het circuit van Paul Ricard. De eerste race, en dit in de Endurance Cup, staat het eerste weekend van april op het programma. De race zal doorgaan in Imola, Italië.

(foto’s met dank aan Saintéloc Racing, facebook, foto Audi GT World Challenge Europe)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws