GT World Challenge: een overzicht van onze landgenoten

Deze week werden op het Circuit Paul Ricard de eerste testdagen afgewerkt voor het 2022 GT World Challenge-kampioenschap. Binnen 3 weken, het eerste weekend van april, wordt de eerste manche verreden op het circuit van Imola. Verscheidene Belgen die dit seizoen aantreden zijn alvast gemotiveerd en strijdvaardig om dit jaar weer alles uit de kast te halen!

Wij geven u een (voorlopig) overzicht mee van onze landgenoten die dit seizoen actief zullen zijn in het GT World Challenge-kampioenschap.

Audi

Beginnen doen we bij Audi. Het hele deelnemersveld zal vooral kijken naar het sterduo Dries Vanthoor/Charles Weerts in de WRT Audi, die vorig jaar zowel de algemene GT World titel binnenhaalden als de Sprint-titel. Wie men ook in de gaten zal moeten houden is Frédéric Vervisch, die dit jaar de Sprint Cup rijdt met niemand minder dan Valentino Rossi, ook in een WRT Audi.

Naast Vanthoor/Weerts is er sinds dit jaar nog een ander volledig Belgisch duo, dat eveneens nog zeer jong is. Het gaat dan over Nicolas Baert en Gilles Magnus, die met Saintéloc Racing zullen aantreden in de Sprint Cup. Baert rijdt tevens de Endurance Cup en dit met Aurélien Panis en César Gazeau.

Bentley

Nieuw dit jaar in GT World is Nigel Bailly. Zijn verlamming, veroorzaakt door een ongeval op jonge leeftijd, hield hem niet tegen om door te gaan met racen. Hij maakt zijn debuut in het GT World met een Bentley van CMR en krijgt nog twee andere Belgen langs zich genaamd Stéphane Lemert en Matthieu de Robiano.

Porsche

Adrien De Leener zal dit jaar opnieuw aan het werk te zien zijn in de Dinamic Motorsport Porsche GT3 R. Hij deelt de wagen met de Duitser Christian Engelhart en treedt samen met hem aan in de Sprint Cup. De Leener moest zijn seizoen in het GT World-kampioenschap vorig jaar vroegtijdig beëindigen door een zware crash op het circuit van Misano

Ferrari

IronLynx, het team dat vorig jaar de Endurance-titel won, zet naast hun wagen met de huidige kampioenen ook een tweede exemplaar in met een volledig vrouwelijke line-up. Eén van de piloten is landgenote Sarah Bovy, die samen met Michelle Gatting en Rahel Frey een volledig seizoen aan het werk te zien zijn in de Endurance Cup.

Ook Ulysse De Pauw en Pierre-Alexandre Jean blijven elkaar trouw. Zij raceten vorig jaar nog in een Bentley van CMR, maar maken nu de overstap naar een Ferrari van AF Corse. Het duo rijdt dit jaar opnieuw de Sprint Cup.

Lamborghini

Baptiste Moulin reed vorig jaar nog een volledig seizoen in het International GT Open-kampioenschap, maar hij en zijn team (Vincenzo Sospiri Racing) maken dit jaar de overstap naar GT World. Hij doet het met Marcus Paverud en Michael Dörrbecker. Moulin nam in 2020 reeds deel aan de 24 Uur van Spa met een Lamborghini.

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws