Maxime Soulet debuteert in Porsche Carrera Cup Benelux

Landgenoot Maxime Soulet heeft heuglijk nieuws te melden. De voormalige GT fabriekspiloot van Bentley zal dit seizoen zijn debuut maken in de Porsche Carrera Cup Benelux.

Soulet zat na het stopzetten door Bentley van hun GT-programma een tijd lang zonder team en programma. Hij reed de afgelopen seizoenen hier en daar nog een race voor verschillende teams, onder meer de 24 Uur van de Nürburgring met een Mercedes-AMG, maar rondde geen volledig kampioenschap af. Daar komt nu gelukkig verandering in, want hij toonde in het verleden al meermaals dat hij tot de echte top in de GT-racerij behoort!

Soulet zal dit jaar een volledig seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux afronden met het nieuwe August Porsche Addiction Team. Renaud Jamoul, de teamverantwoordelijke, is alvast enthousiast: “August zal het enige Franstalige team aan de start van deze competitie zijn, een competitie die door Porsche Motorsport erkend wordt en met Maxime Soulet hebben we ambities. We willen vooraan rijden en meespelen voor de zege. Het is zeker geen one-off, want we willen in 2023 een tweede wagen inzetten en waarom op termijn zelfs niet de stap wagen naar de prestigieuze Porsche Mobil 1 Supercup in het kader van de Grand Prix Formule 1!

Maxime Soulet van zijn kant heeft niet lang geaarzeld toen Lionel Hansen het project voorstelde… “Ik heb altijd een fascinatie voor de Carrera Cup en de Supercup gehad”, aldus de rijder. “Het zijn mooie races, mooie auto’s ook, heel verschillend van de GT3-wagens waarmee ik in het verleden gereden heb. We zullen alles uit de kast moeten halen om vooraan te eindigen. Dit is een sterk project en ik kijk uit naar de start van het seizoen, zeker in zo’n context.”

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws