BMW met 7 wagens naar Nürburgring 24

Dat BMW’s nieuwste GT-wagen, de M4 GT3, dit jaar moet presteren en overwinningen moet binnen halen mag wel duidelijk zijn. Maar liefst vier teams doen beroep op de M4 GT3 tijdens de 24 Uur van de Nürburgring.

Een van die teams is ROWE Racing. Het zet twee exemplaren in met alleen maar grote namen. In het ene exemplaar vinden we Augusto Farfus, Philipp Eng, Nick Yelloly en Connor De Phillippi. De andere wagen zal bestuurd worden door Nick Catsburg, Marco Wittmann, John Edwards en Sheldon van der Linde.

Schubert Motorsport zet ook een exemplaar in. Daar moeten Jesse Krohn, Jens Klingmann en Alexander Sims het gaan doen in de etmaalrace. BMW M Team RMG zal ook één wagen inzetten en deze zal bestuurd worden door het BMW Junior team, bestaande uit M. Hesse / N. Verhagen / D. Harper.

Walkenhorst Motorsport mikt hoog en trekt ten strijde met niet minder dan drie exemplaren, dit echter verdeeld over de PRO, Pro-Am en AM-categorie. Er werden nog geen piloten bevestigd.

De 24 Uur van de Nürburgring vindt plaats tijdens het weekend van 28-29 mei.

(Foto ©: BMW Motorsport)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws