DTM: met Red Bull, Ferrari, Cassidy, Fraga en Thiim

De twee wereldmerken, Red Bull en Ferrari, bundelen voor het tweede jaar op rij de krachten in de DTM en zal rijden onder de vlag van ‘Red Bull AlphaTauri AF Corse. Rijders in het team zijn de Braziliaan Felipe Fraga, die tekent voor een volledig seizoen, en Nieuw-Zeelander Nick Cassidy die tevens ook het Formula E kampioenschap rijdt. Cassidy moet bijgevolg twee of meerdere race weekends laten schieten.

Debuut voor tweevoudig FIA World Endurance Champion Nicki Thiim

De grootste droom die uitkomt, en dat is die van de 32-jarige Deen Nicki Thiim. Hij stapt daarmee in de voetsporen van zijn vader en voormalig DTM kampioen, Kurt Thiim. Nicki, DTM thans ingegeven met de paplepel, maakt nu dus zijn debuut en dit in een Lamborghini Huracan EVO van het Duitse T3 Motorsport.

Nicky Thiim, DTM

Vader Kurt Thiim behoort tot een van de meest succesvolle rijders in de geschiedenis van de DTM. In ’86 won hij in een Rover Vitesse de titel en deed het van 1988 tot 1996 met Mercedes. Maar liefst 211 races had vader Kurt op zijn conto staan en hij was 19 keer het eerste over de finish en startte 16 maal van op de pole.

Zoon Nicki heeft het dus van geen vreemden want ook zijn palmares kan tellen. Het meest in het oog springend zijn overwinningen in de etmaalraces op de Nürburgring en Le Mans. Nicki Thiim werd ook twee maal kampioen in het WEC. “Iedereen is het er over eens, het wordt een ongelooflijke strijd want het zou het sterkste deelnemersveld zijn van de afgelopen tien jaar. Maar ik ben in een heel goed team terecht gekomen en ik kijk alvast uit naar het komende seizoen”, aldus Nicki.

(foto’s met dank aan DTM Media Team)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws