NLS: Porsche en Laurens Vanthoor winnen eerste race

Dit weekend ging de ‘Nürburgring Langstrecken Series’, kortweg NLS of het voormalige VLN, alvast van start. Onder andere landgenoot Laurens Vanthoor verscheen aan de start van een 4 uur durende race die vooral dient ter voorbereiding op de 24 Uur van de Nürburgring. Porsche & Vanthoor wonnen na een fantastisch duel met Audi.

Hoewel de Manthey Racing Porsche zich slechts als 15de kon kwalificeren, zorgde enkele fantastische stints en een uitstekende strategie uiteindelijk voor de overwinning. Het bleef tot het einde een duel op het scherpst van de snee met als protagonisten de Manthey Racing Porsche van Laurens Vanthoor, Fred Makowiecki en Michael Christensen en aan de andere kant de Land Motorsport Audi van Jusuf Owega en Chris Mies. Het was uiteindelijk de Manthey Racing Porsche die met 1,2 seconden voorsprong op de Audi over de meet kwam.

De derde plaats ging uiteindelijk naar de KCMG Porsche van Dennis Olsen en Josh Burdon. De Konrad Motorsport Lamborghini, die een zeer snelle poletijd realiseerde, eindigde slechts als tiende.

Maxime Dumarey en Nico Verdonck eindigden als 16de in de Aston Martin Vantage GT3, terwijl Guillaume Dumarey en Simon Balcaen naar de overwinning reden in hun klasse (VT3) met een Porsche Cayman.

(Foto ©: Manthey Racing)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws