DRM met CMR en Lémeret-de Robiano-Bailly in GT World Challenge

Bentley, een automerk waarover heel wat autosportliefhebbers vele verhalen kunnen vertellen want het prestigieuze Britse merk geniet dan ook een legendarische uitstraling. Recent hebben

Ook Bentley zal dit seizoen opnieuw vertegenwoordigd zijn in de GT World Challenge Europe Endurance Cup. Het gerenommeerde Franse team CMR zet voor het volledige seizoen immers een Continental GT3 in en dit voor onze landgenoten Stéphane Lémeret en Matthieu de Robiano, beiden bekend van bij DRM. Stéphane en Matthieu krijgen het gezelfschap van nog een Belg, nl. van Nigel Bailly. Bailly, altijd al verzot geweest op alles wat met een motor en wielen te maken had, raakte echter op 14-jarige leeftijd verlamd na een ongeluk tijdens de motorcross. Wat Bailly echter altijd al had willen doen was starten in de 24 uren van Le Mans, een droom die hij vorig jaar aan het stuur van een LMP2 realiseerde.

DRM, Vanuf Art Design, Lémeret, de Robiano, Nigel Bailly

Onze landgenoten starten in de Pro-AM categorie met als doel het podium in hun klasse. Het kampioenschap gaat begin april in Imola van start. Hoogtepunt wordt natuurlijk de ‘TotalEnergies 24 Hours of Spa’, eind juli. Het ontwerp van de Continental GT3 komt van de hand van Vanuf Art Design en weerspiegelt de rijke geschiedenis van het merk.

Foto’s met dank aan DRM Motorsport.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws