Toyota Gazoo Racing WRT ongeduldig voor Kroatië

Het team leidt momenteel het constructeurskampioenschap en Kalle Rovanperä voert de rijdersrangschikking aan nadat hij tijdens de vorige ronde in Zweden in februari de eerste overwinning voor de GR Yaris Rally1 behaalde. Elfyn Evans was tot dusver een van de gangmakers en zal erop gebrand zijn om opnieuw op het podium te staan in Kroatië, waar hij een jaar geleden deel uitmaakte van een spannende krachtmeting met teamgenoot Sébastien Ogier tijdens het WRC-debuut in dat land.

Aangezien het evenement geen deel uitmaakt van Ogiers programma voor 2022, vervolledigt Esapekka Lappi opnieuw de TGR WRT line-up nadat hij derde werd bij zijn comeback in Zweden. Vierde in Zweden was Takamoto Katsuta, die zijn volledige campagne met TGR WRT Next Generation voortzet in een rally waar hij in 2021 twee ritzeges behaalde.

Evans

Elfyn Evans: “Het is een lange pauze geweest sinds de laatste rally, dus het was goed om weer in de auto te stappen om te testen en ons voor te bereiden op Kroatië. Voor mij is het bij lange na niet de start van het jaar geweest die we wilden en we moeten vooruit kijken en ons concentreren op de prestaties tijdens de komende evenementen. Kroatië is geen gemakkelijke rally, maar vorig jaar was het een goede voor ons en hopelijk kunnen we opnieuw een sterke reeks neerzetten. We hebben geprobeerd om van vorig jaar een aantal dingen te leren, zodat we een auto hebben die geschikt is voor alle verschillende omstandigheden. Op onze test hadden we een bijzonder glad wegdek dat vergelijkbaar is met wat ons tijdens de rally te wachten staat, en dat was een goede plek om een aantal opties door te nemen.”

Kalle Rovanperä: “Ik was ongeduldig om weer in de auto te stappen voor Kroatië en dat is altijd een goed teken! We hebben nog maar twee rally’s gereden, maar het is altijd leuk om in het begin van het seizoen een paar goede resultaten te hebben. We staan in dezelfde situatie als vorig jaar, aan de leiding van het kampioenschap in Kroatië en hopelijk kunnen we het daar deze keer beter doen. Het zal een grote uitdaging voor ons zijn omdat we vorig jaar de meeste etappes niet hebben kunnen meemaken, maar we hebben al eerder in deze situatie gezeten met minder ervaring dan onze rivalen en ik zal mijn best doen om het te redden. Het gevoel tijdens de test was positief en ik denk dat er echt goede vooruitgang is geboekt met de auto. Hopelijk gaat het op het evenement ook goed.”

Esapekka Lappi: “Zweden was een geweldige start van ons seizoen door de auto met Seb te delen. Ik hoop dat ik daar het vertrouwen uit kan putten, maar dat was in omstandigheden die ik goed ken en waar ik me comfortabel mee voel, terwijl Kroatië een compleet nieuwe rally voor me zal zijn. Maar ik kijk nog steeds uit naar wat we daar kunnen doen. De auto voelde heel goed aan tijdens de test. Het was een tijdje geleden dat ik op asfalt had gereden en het is gek hoe indrukwekkend de grip is op deze ondergrond. Je kunt ook echt waarderen hoeveel extra vermogen we hebben dankzij de hybride. Het leek een beetje op een Finse weg met veel bergkammen en sprongen, wat niet zo gebruikelijk is op asfalt en best leuk is. Er is ook veel modder op de wegen en dat is iets waar ik beter in wil worden. Ik wil goed presteren en een nette rally rijden en ik ben er zeker van dat we dat kunnen.”

Foto: Toyota Gazoo Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws