ELMS – 4 Uur Le Castellet: Prema Racing wint, De Wilde presteert sterk

De eerste manche van de European Le Mans Series, de 4 Uur van Le Castellet, werd gewonnen door Prema Racing. Ook onze landgenoten, waaronder Ugo De Wilde, presteerden sterk.

Het hoeft niet te verbazen dat de zege naar Prema Racing ging, want met toppers zoals Louis Deletraz en Ferdinand Habsburg achter het stuur van de Oreca Gibson LMP2 heb je al een streepje voor. Sophia Flöersch en Bent Viscaal, een jong duo, eindigde sterk tweede (Algarve Pro Racing). Panis Racing met het trio Canal/Jamin/Van Uitert eindigde derde.

Belangrijker dan het algemene podium, zijn waarschijnlijk de goede prestaties van de Belgen in Le Castelllet. Wat dacht u van een negende plaats algemeen, voor de 22-jarige Ugo De Wilde in de Mühlner Motorsport Oreca Gibson LMP2? Of een podiumplek in LMP3 (P3) voor Tom Cloet in de Ligier-Nissan LMP3?

Sarah Bovy viel bij de GT’s net naast het podium in haar Iron Lynx Ferrari. Alessio Picariello eindigde vier plaatsen verder, op P8 in de Absolute Racing Porsche RSR.

(Foto door Absolute Racing)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws