Mühlner Motorsport, met de Wilde, scoort eerste punten

Na een foutloze race, zowel vanwege het team als de drie rijders, werd de Oreca 07 van Mühlner Motorsport negende in de klasse LMP2 van de European Le Mans Series en dat vertaalde zich in de twee eerste punten van het seizoen. Matthias Kaiser, Thomas Laurent en Ugo de Wilde willen nu progressie maken in het vooruitzicht van de volgende manche, midden mei in Imola.

Het Mühlner Motorsport team heeft zondag in het zonnige Le Castellet zijn eerste doel bereikt, met een negende plaats in de openingsronde van de European Le Mans Series.

“We waren de enige rookies in LMP2 en we hebben het heel goed gedaan met onze eerste top tien finish in een zeer zware competitie”, vertelde teambaas Bernhard Mühlner na de race. “Ik wil alle leden van mijn team feliciteren met deze prestatie. Ondanks onze extra rubberwissel om veiligheidsredenen zijn we het vijfde team met de minste tijd in de pitlane. Dit is bemoedigend voor de toekomst. Onze Oreca 07 heeft ook geen kreuk of kras. Het ontbrak ons dit weekend een beetje aan snelheid, vooral omwille van het feit dat we de Goodyear-banden echt ontdekt hebben en die banden moeten we beter moeten leren kennen en meer optimaal benutten. Maar we hebben nu een heleboel data om tijdens de volgende meeting beter te scoren.”

“Mijn eerste stint was goed, ook al had ik veel verkeer waardoor ik een paar moeilijke momenten kende. Ik won twee plaatsen, maar toen, na slechts vijf ronden in mijn tweede stint die goed begonnen was, kreeg ik plots een probleem met mijn linkervoorband,”, laat Ugo de Wilde weten. “En die linkervoorpand, die was echt tot op de draad versleten. Ik werd gevraagd mijn stint zo af te maken, ook al verloor ik twee of drie seconden per ronde en moest ik rijden met enorme trillingen. We moeten dat gegeven analyseren om te begrijpen wat er gebeurd is. Het kostte ons zeker één plaats. Nu moeten we hard aan onze set-up werken om meer snelheid te vinden. Ik kan niet helemaal tevreden zijn met een negende plaats. Er zijn enkele zeer positieve punten zoals de pitstops en andere zaken moeten we verbeteren,” besluit de Wilde.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws