Aarova Rally naar Wallonië!

De Aarova Rally is een relatieve nieuwkomer op rallyvlak. De eerste editie ging door in 2015, en in 2020 werd door het organiserende Superstage een eerste hoogtepunt bereikt, met de opname in het lijstje meetellend voor het Belgisch kampioenschap.
Op zondag 2 oktober komt er terug een topeditie aan, en die werd deze namiddag voorgesteld in het gemeentehuis van Frasnes-lez-Anvaing.

“Ons wedstrijdcentrum blijft in Oudenaarde, waar we op zaterdag al een ceremoniële start houden” aldus voorzitter Alain Penasse. “Maar waar we in voorgaande jaren telkens in Oost-Vlaanderen bleven, trekken we nu de taalgrens over. De snelheidsritten Oudenaarde en Kruisem blijven behouden, maar we krijgen er twee nieuwe bij in de omgeving van Frasnes. Met tussendoor ook nog een regroup in Saint-Sauveur. De nieuwe klassementsproeven zullen beiden goed zijn voor zo’n 11 à 12 km tegen de klok, en wie een beetje de mooie streek kent van het “Pays des Collines”, weet dat het wel een heel verraderlijk traject kan zijn.
Het was een idee dat al lang bij me opspeelde om deze streek te gebruiken in een rally. En ook gekende namen in het rallymilieu als Rudy Buyse en Fabrice Mikels trokken aan mijn mouw. Maar door te drukke bezigheden kwam het er niet van. Een tijd terug werden dan wel de eerste contacten gelegd met onder andere Burgemeester Carine de Saint Martin en met communicatieverantwoordelijke Thomas Van den Bril, die onmiddellijk mee de schouders onder dit project plaatsten. Onze bedoeling: in 2023 terug opgenomen worden in het lijstje van BRC-rally’s.”

Na de rally is de organisatie overigens van plan om net zoals eerder in Ieper en Oudenaarde, een rallybos aan te planten in de buurt van Frasnes-lez-Anvaing, met een 200-tal bomen.
Vroeger waren er meerdere rally’s in deze regio met Ath, Leuze, Ronse en tot voor kort Doornik, maar deze verdwenen allemaal uit de kijker. Aanwezige piloten zoals Nicola Stampaert, Rudy Buyse en Christophe De Vleeschauwer haalden aan dat deze regio zeker een dergelijke rally nodig heeft. En dit niet alleen door het selectieve parcours. Ook al omdat dit voor zowel de horeca, de neringdoeners als het toerisme in het algemeen een enorme troef kan zijn.
De Aarova-rally betekende altijd iets speciaals voor Oost-Vlaamse kleppers als Vincent Verschueren, Pieter Tsjoen en Timothy Van Parijs, die zeker willen presteren voor eigen sponsors en supporters. Neem daar nu nog een uitgebreide delegatie uit Wallonië bij, en het kan dus een heel mooie 7de editie worden van de Aarova Rally.
De laatste editie werd overigens gewonnen door Craig Breen(Hyundai i20), voor Skoda-rijders Adrian Fernémont en Niels Reynvoet.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws