Met de groeten van JMCE!

Etienne Licops en Patrice Lacroix (JMCE 10) op vrijdag, Léonard Licops en Maxime Bertho (JMCE 1) op zaterdag, het minste wat we kunnen zeggen is dat de 2CV Racing Cup dit weekend op het ritme van Luik leefde en dat in de Nederlandse duinen op het F1 circuit in Zandvoort! De twee 5-uurs races werden gekenmerkt door talloze incidenten en sportieve wendingen…

Na een kwalificatiesessie van twee uur… minus heel wat minuten om een deelnemer weg te takelen, volgden in Zandvoort twee races van 300 minuten voor de experts van de competitie van de 2CV’s in het kader van de Benelux Open Races. De #16 The Golden Horse 2 van Jean-Pierre Blaise, Sébastien Piette en Georges Cremer, die de pole pakte, de #33 P4M 1 van Medhi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Yves De Kelper, de #65 Team Crespin van Bernard, Claude en Michel Crespin, vergezeld door Philippe Bolland, en de #1 JMCE 1 van Léonard Licops en Maxime Bertho wisselden elkaar vrijdag in de aanvangsfase van de eerste race aan de kop van het peloton af, maar de situatie werd al snel moeilijk voor de #1, want een probleem met brandstoftoevoer veranderde de race voor hen in een uitgebreide testsessie.

2CV Racing Cup

Vooraan, kende ook de #33 problemen, domineerde het team The Golden Horse de race met de #16… alvorens onder druk te komen van de #10 JMCE 10 van Etienne Licops en Patrice Lacroix, die met… nog 10 minuten te gaan de eerste plaats overnam en de eerste overwinning van het weekend binnenhaalde! Een mooie revanche omdat het lot de familie Licops tijdens de vorige races niet erg vaak gunstig gezind was.

The Golden Horse vervolledigde het eerste podium, met de #16 voor de #14 auto, en zette de snelste raceronde neer. Net buiten de top 3 vonden we de #3 Mickey Racing van Michaël Berben, Giuseppe Carere en Lino Pecoraro in dezelfde ronde, voor de #65 Team Crespin, één ronde daarachter, de #4 P4M 2 van Philippe en Maxime Marquet, met Dominique Speleers, de #22 WAMB Racing van Nicolas en Alexandre Busschaert, en de #2 DubbleCrash by Kimy Racing van Alain Boveroux en Raphaël van der Straten.

2CV Racing Cup

Teleurstellingen voor de #55 AG Racing Box 55 van Gérard en Christopher Abrahams, de #11 Team Manitou van André Vandermosten, Freddy Moureau en Toon Vansprengel, alsook de #12 JLB Racing van Julien Bouillon, Arnaud Naisse en Ludovic Dubois, zij moesten allen opgeven.

JMCE opnieuw, maar met de #1 !

De #16 The Golden Horse 2 startte opnieuw van op de polepositie op zaterdag en kende een uitstekende start… maar werd onmiddellijk afgeremd omdat de motor op één cilinder liep! Het ging om een defecte bobine, een defect dat zich later tijdens de race zou herhalen, waardoor de gele auto terugviel in de rangschikking. Toen de #14 The Golden Horse 1 motorpech kreeg – een krachtbron die werd vervangen door André Blaise en een mecanicien in… 42 minuten! – lag de weg open voor de concurrentie.

2CV Racing Cup

Opnieuw was het de Licops-clan die het voordeel zag, maar deze keer met de #1 JMCE 1 van Léonard Licops en Maxime Bertho, die niet de minste fout maakte, om te winnen met één ronde voorsprong op de #33 P4M 1 van Medhi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Yves De Kelper, die er net in geslaagd was om de #65 Team Crespin en de #22 WAMB Racing achter zich te houden! De #10 JMCE 10 van Licops en Lacroix, de winnaar van de dag voordien, moest zich deze keer tevredenstellen met een plek in de top 5, terwijl de #92 MRG van Pierre Grégoire, Romain en Thibault Marchandisse de zesde plaats innam, drie ronden achter de winnaars.

Voor de andere deelnemers was het moeilijker, met een motorstoring voor de #4 P4M 2 en de #55 AG Racing Box 55, een kapotte achterbrug voor de #5 La Botte van Tony Furlotti, Serge Istas en Olivier Renaud, en technische problemen die ook de vooruitgang van de #3 Mickey Racing, de #11 Team Manitou 11 en de #12 JLB Racing belemmerden.

In het hartje van Frankrijk, in de Nièvre, in het kader van de Cups van Magny-Cours, vindt tijdens het eerste weekend van juni de volgende meeting van de 2CV Racing Cup plaats, met een race van 12 uur… ’s nachts, met een start om 21.05 uur op zaterdag en een finish om 9.05 uur op zondag!

Foto’s met dank aan Jacques Letihon.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws