Kurt Braeckevelt: podium in RACB M-cup

Kurt Braeckevelt is één van de vaste smaakmakers in de RACB M-Cup. Ook in de Sezoensrally tekende hij present. De West-Vlaming beleefde er een rally met hoogtes en laagtes, maar toch met een knap eindresultaat.

“We begonnen deze rally niet met de ambitie zoals in de TAC, een beetje onze thuisrally” reageert Kurt. “Deze keer deed Thijs Ozeel dienst als navigator, iets wat hij overigens zeer goed gedaan heeft . Na de eerste KP wist ik al dat ik veel ervaring te kort kwam op het onverhard tegenover de ervaren ‘M-cuppers’. Met als resultaat tweemaal te ver en meteen 30 sec aan de broek gesmeerd.

Dus was het toen al duidelijk dat we niets moesten proberen te forceren.
We hebben vanaf dan ook een strak tempo aangehouden met de bedoeling punten te pakken. Tot op KP 10, de laatste proef in de tweede ronde, we een betonblok raakten, waardoor onze ophanging geplooid was.


Met in het achterhoofd dat we na deze proef service hadden hebben we voorzichtig doorgereden. En onze mecaniciens hebben dit ‘gefixt’ binnen de voorziene servicetijd, dus top!
Daardoor konden we de laatste ronde aansnijden op de 4 de plaats in de M-Cup. Maar door het feit dat ook Bert Bosmans pech kreeg op de voorlaatste proef, stonden we plots terug op het podium. Het was een bewogen rally met uiteindelijk toch een goed resultaat. Met veel dank aan mijn service mensen en ook aan het Loco Racing team om ons bij te staan. Op naar de volgende!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws