GT World: Iron Lynx Ferrari wint de 1000 KM van Paul Ricard

Dit weekend vond de tweede endurance-manche van het GT World Challenge-kampioenschap plaats in het warme zuiden van Frankrijk. De 1000 KM van Paul Ricard werd uiteindelijk gewonnen door de Iron Lynx Ferrari.

Zwoel en warm. Twee woorden die de omstandigheden op het circuit van Paul Ricard perfect omschrijven. Na 176 rondjes was het de Iron Lynx Ferrari van Serra/Rigon/Fuoco die als eerste over de meet reed, voor de andere Iron Lynx Ferrari van Nielsen/Calado/Molina. De Mercedes-AMG van Team AKKODIS ASP (Jules Gounon, Rafaelle Marciello, Daniel Juncadella) eindigde derde.

Onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts, bijgestaan door de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde, beleefden een weekend om snel te vergeten. Hoewel ze vanop een mooie vierde plek konden starten, verloren ze al vroeg in de race kostbare posities wegens een lekke band. In de laatste twee uur van de race kwam Dries Vanthoor in contact met een andere wagen. De schade aan de ophanging was te groot en dus einde race voor de #32 WRT Audi.

De Audi WRT zusterwagen, de #46 van Valentino Rossi, Frédéric Vervisch en Nico Müller eindigde mooi als vijfde. De drie piloten reden elk zeer goede stints en konden daardoor, ondanks oponthoud tijdens de pitstop, een mooie vijfde plaats in de wacht slepen.

Maxime Martin eindigde 13de met Nicki Thiim en Marco Sorensen in de Beechdean AMR Aston Martin GT3. Sarah Bovy eindigde als 17de in de Iron Dames Ferrari 488 GT3, goed voor een podiumplek in de Gold Cup. Nicolas Baert eindigde op P20 in de Sainteloc Junior Team Audi R8 GT3, goed voor een zesde plek in de Silver Cup. P26 voor Louis Machiels (AF Corse Ferrari), voor Alessio Picariello (Herberth Motorsport Porsche GT3 R).

(Foto: GT World)

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws