Steven Dolfen met Opel Corsa Rally 4 in Wervik en Ieper

Vandaag werd bij de gebouwen van Noma’s catering in Wervik het nieuwe rallywapen van Steven Dolfen en Niels Pierpont voorgesteld aan het brede publiek.

“Wervik zal één grote kennismaking zijn met de nieuwe Opel Corsa Rally 4” aldus co-rijder Niels Pierpont. “Het worden gewoon onze eerste actieve meters in de wagen. We maken ons dus geen begoochelingen om een of andere eindplaats algemeen of in de klasse voorop te stellen. We blijven wel bij Opel, maar de overstap van de Adam, ons strijdros vorig jaar, naar een Corsa met 1300cc turbomotor zal toch wel de nodige aanpassingen vragen. Bovendien is de tegenstand niet min, met jongens die al heel wat wedstrijdkilometers in de benen hebben dit seizoen in het BRC. Denken we daarbij maar aan Jonas Dewilde, Casper Nielsen en aan Niels Reynvoet. We zouden al gelukkig zijn moest Steven als eerste Werviknaar kunnen finishen. Bovendien is het van de Monteberg vorig jaar geleden dat we nog eens de eindstreep haalden. Zotte dingen moet je van ons niet verwachten zaterdag.”

“We hebben beiden een heel druk beroepsleven” pikt Steven Dolfen in. “Ikzelf met Noma’s catering, Niels als uitbater van Club Riba en organisator van enkele festivals. Zodoende is het echt de kalenders samen leggen om aan een wedstrijd te kunnen deelnemen. Na Wervik hebben we ook de WRC Ardeca Rally van Ieper met rood aangestipt in de agenda. Maar voor de rest van het seizoen hebben we nog geen plannen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws