Toyota pakt de pole voor de 24 Uur van Le Mans

Het was te verwachten: Toyota die met de pole gaat lopen voor de legendarische 24 Uur van Le Mans. Hoewel beide Toyota echt tot het uiterste moesten gaan in de laatste minuten van de hyperpole, kwamen ze wel als 1 en 2 over de meet.

De #8 Toyota Gazoo Racing Hypercar van Brendon Hartley, Sébastien Buemi en Ryo Hirakawa start zaterdag dus als eerste, voor de #7 zusterwagen van Kamui Kobayashi, Mike Conway en Jose Maria Lopez. De derde startplek is voor de Alpine A480 – Gibson van Lapierre/Vaxiviere/Negrao.

In LMP2 pakt het Belgische WRT dan weer de pole. Robin Frijns reed het snelste rondje over het Circuit de la Sarthe en start zaterdag met René Rast en Sean Gelael als eerste. Ook een tweede wagen van WRT, deze ingezet met ondersteuning van Realteam en met achter het stuur Nato/Habsburg/Andrade, reed een sterk rondje en kaapte daarmee de tweede startplek weg. De derde tijd was voor de wagen van United Autosports.

In LM GTE PRO stond er geen maat op beide Corvette. Eerste tijd voor de #64 van Nick Tandy, Alexander Sims en Tommy Milner. Tweede tijd voor de zusterwagen van Garcia, Taylor, Catsburg. Laurens Vanthoor reed de vierde tijd in de Porsche RSR. In LM GTE AM ging de pole naar de AF Corse Ferrari. Het team van de Belgische Sarah Bovy, Iron Dames (Ferrari) reed de zesde tijd.

En de andere Belgen?

Onze andere landgenoten, die dus niet deelnamen aan de hyperpole (wegens geen tijd in de top zes gisteren tijdens de kwalificatie), vinden we zaterdag op de volgende startposities: Dries Vanthoor, in de derde LMP2 wagen van WRT, start als tiende in zijn klasse. Jean Glorieux (DKR Engineering) start bij de LMP2’s 10 plaatsen verder.

In GTE AM vertrekt Alessio Picariello in de Hardpoint Porsche RSR zaterdag als elfde, Jan Heylen (Dempsey-Proton Porsche RSR) als achttiende.

(Foto: ACO)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws