Gilles Magnus pakt 35 punten in Hongarije

In Hongarije werd het afgelopen weekend op de Hungaroring, na het annuleren van de races op de Nürburgring waar onze landgenoot Gilles Magnus op een flinterdunne haar na wel nog de pole miste, de tweede race in het FIA WTCR gereden.

En ook tijdens de eerste twee van drie kwalificatiesessies op zaterdag reed Magnus zich in de kijker. Een tiende plaats in Q1 liet hem toe deel te nemen in Q2 waar hij zo maar eventjes de snelste tijd van de drie kwalificaties zou neerzetten. Onze landgenoot stootte bijgevolg door naar Q3, maar verkeek zijn kans door een klein foutje in bocht 11. Wat Magnus wel overhield aan zijn snelste tijd waren 10 punten voor het kampioenschap.

Foto met dank aan FIA WTCR – Gregory Lenormand.

Starten deed Magnus in de eerste race van op een vierde plaats waar hij in de eerste bocht al trachtte door te stoten naar de koppositie maar zijn poging werd afgeblokt. Inhalen op de Hungaroring is geen makkelijke opgave en onze landgenoot finishte in de eerste race net naast het podium op de vierde plaats. De race werd gewonnen door Mikel Azcona in een Hyundai.

De overwinning in de tweede race ging naar Santiago Urrutia (Lynk & Co). Gilles Magnus finishte als eerste Audi-rijder op een zevende plaats.

Gilles Magnus pakt zo 35 (10-16-9) punten op de Hungaroring, enkel Azcona (42) en Ehrlacher (41) deden beter. In de algemene rangschikking van het FIA WTCR staat onze landgenoot op een mooie zevende plaats met 53 punten.