Thierry Neuville is uit op revanche in Kenia

Het team uit Alzenau zal komend weekend proberen zijn eerste overwinning met de nieuwe Hyundai i20 N Rally1 verder uit te bouwen in een van de zwaarste onverhard rally’s van het seizoen. Het trio teams dat deelneemt aan het ruwe en ruige safarigebied keert terug naar de bezetting van de eerste drie rally’s van het seizoen: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tänak/Martin Järveoja en Oliver Solberg/Elliott Edmondson.

Het Belgische duo Neuville en Wydaeghe reed een groot deel van de 2021-editie van Safari Rally Kenia aan de leiding, maar moest op de laatste wedstrijddag opgeven. Tänak en Järveoja presteerden ook goed tijdens het evenement, met een derde plaats in het algemeen klassement, en zullen na hun indrukwekkende prestatie in Sardinië op zoek gaan naar een tweede opeenvolgende overwinning.

Hoewel Solberg en Edmondson komend weekend voor het eerst in Kenia met de Hyundai i20 N Rally1 op pad gaan, heeft de jonge Zweed vorig jaar al wat competitieve WRC-kilometers gemaakt op de proeven. Alle drie de teams hopen te kunnen leren van hun eerdere ervaringen in de Safari Rally en opnieuw een sterk teamresultaat neer te zetten, wat een cruciale stap zal zijn in de strijd om het kampioenschap.

Thierry Neuville: “Vorig jaar was ik voor het eerst in Kenia en ik heb er goede herinneringen aan. Het was een echt avontuur, want we hebben het land, de cultuur, het prachtige landschap en de wilde dieren kunnen ontdekken. Maar helaas vertrokken we met een teleurgesteld gevoel, omdat we duidelijk aan de leiding lagen en de rally gemakkelijk hadden kunnen winnen als er niet een klein probleem was geweest. Het is een ruig evenement waar je een goed evenwicht moet vinden tussen hard pushen en weten wanneer je het rustiger aan moet doen. Het weer kan ook een grote rol spelen. Maar ik voel me goed op de proeven en dit jaar zijn we uit op revanche, dus dat is waar we naar uitkijken.”

Ott Tänak: “Vorig jaar was de Safari Rally Kenia een ongelooflijk avontuur, maar ook een grote uitdaging. We dachten dat het een zeer veeleisend evenement zou worden en dat was het ook, met ruwe wegen en moeilijk terrein zoals zacht zand. Het was ook technisch een uitdaging en we verwachten dat het deze keer net zo zal zijn. Zoals altijd is de eerste prioriteit om de auto bij elkaar te houden en te finishen. Het is mogelijk om daar 100% te pushen, maar je moet oppassen dat je de auto daarbij niet beschadigt. Hopelijk kunnen we voortborduren op onze overwinning in Sardinië en opnieuw een goed resultaat neerzetten in Kenia.”

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws