P1 & P2 voor Dries Vanthoor en Charles Weerts in Zandvoort

Dries Vanthoor en Charles Weerts hebben het afgelopen weekend in Zandvoort in hun #32 Team WRT Audi R8 LMS Ivo II GT3 de eerste race van de vijfde manche van de FANATEC GT World Challenge Europe Powerd by AWS Sprint Cup gewonnen. Het duo had na één uur racen een voorsprong van 2,812 sec. op Gounon en Pla in hun #88 Akkodis ASP Mercedes-AMG GT3 en 5,166 sec. op Gachet en Haase in de #11 Audi R8 LMS Ivo II GT3 van Tresor by Car Collection.

Charles Weerts startte zaterdag in die eerste race van op de pole en kon deze ook behouden. Achter Weerts was het wel Ulysses De Pauw (Silver Cup) die de show stal door enkele keren zeer kort tot Weerts te kunnen naderen maar toen Weerts eenmaal zijn ritme gevonden had bleef de Audi ook buiten bereik. Ook na de pitstop bleef Dries Vanthoor aan de leiding maar een tussenkomst van de safety car na een incident met de JP Motorsport McLaren van Vince Abril volgde een herstart. Pla kwam goed weg, maar Vanthoor behield de leiding en bracht de Audi na één uur racen over de finishlijn. Ulysse de Pauw en Pierre Alexandre Jean in de #53 AF Corse Ferrari 488 GT3 eindigden knap vierde en uiteraard ook eerste in de Silver Cup.

Frederic Vervisch werd samen met teamgenoot Valentino Rossi in de #46 WRT Audi 14de, Louis Machiels 16de in de AF Corse Ferrari 488 GT3 samen met Andrea Bertolini. Op de 17de plaats vinden Adrien De Leener terug en diens teamgenoot Christian Engelhart in de #54 Dinamic Motorsport Porsche 911 GT3-R (991.II). Gilles Magnus en Nicolas Baert raakten in de #26 Sainteloc Junior Team Audi R8 niet verder dan een 19de plaats.

Akkodis ASP slaat terug, Marciello en Boguslavskiy pakken in de #89 Mercedes-AMG de overwinning in de tweede race.

En met die overwinning zit Akkodis ASP in de Sprint Cup ondertussen al aan drie stuks dankzij wederom een perfecte prestatie van het team in de #89 Mercedes-AMG. Marciello zette eerder al tijdens de kwalificaties een snelste tijd op de tabellen en ook na de start van de tweede race was er geen houden aan de Zwitser. Achter hem werd oa. met onze Dries Vanthoor gestreden voor de tweede plaats. Net zoals in de eerste race volgde er ook in de tweede race op zondag een FCY en dit na een contact tussen de #111 en de #12. Met nog iets minder dan 20 minuten op de klok werd de herstart gegeven. Boguslavskiy, die het stuur al van Marciello had overgenomen, maakte een goede herstart maar werd op de voet gevolgd door Charles Weerts die ook al gewisseld had met Dries Vanthoor. Timur Boguslavskiy hield echter het hoofd koel, maakte geen fouten en hield zo Weerts van zich af. Pieter Schothorst en Dennis Marschall finishten in hun #66 Audi R8 LMS Ivo II GT3 derde.

Adrien De Leener werd samen met Christian Engelhart nu mooi zesde, Ulysse de Pauw met Pierre Alexandre Jean negende. Ook Gilles Magnus en Nicolas Baert ging het in de tweede race in Zandvoort iets beter af dan in de eerste, zij eindigden net buiten de top 10 op een 11de plaats. Het was niet het weekend van Frederic Vervisch en Valentino Rossi, na een 14de plaats op zaterdag eindigde het duo gisteren op een 16de plaats. P18 was uiteindelijk voor Louis Machiels en Andrea Bertolini.

In de algemene stand van het kampioenschap voor de rijders gaat Raffaele Marciello met 111 punten vooraf aan Dries Vanthoor en Charles Weerts met elk 100,5 punten. Ook bij de teams is het Akkodis ASP Team bovenaan de tabel de vinden met 133 punten, 9,5 meer dan Team WRT.

Pedro Dermaux was voor RallyandRaces ter plaatse, zijn album kan u hier terugvinden. Voor al onze foto’s klikt u simpelweg op … foto’s.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws