Extra Europese uitstraling voor 4de Ypres Historic Regularity

Het weekend van 25 tot 27 november staat met stip genoteerd in de agenda van alle liefhebbers van historische rallysport. De 4de editie van de Ypres Historic Regularity zal opnieuw de Europese en Belgische top van deze discipline aan de start krijgen van een hoogstaande driedaagse wedstrijd, terwijl op zaterdag de Ypres Historic Rally wordt verreden.

Dankzij deze combinatie met de snelheidsrally op zaterdag, zal de Ypres Historic Regularity nog extra sportiever en uitdagender worden. De deelnemers krijgen immers 5 regelmatigheidsproeven op afgesloten wegen voorgeschoteld van elk ongeveer 10 kilometer. Ook op deze regelmatigheidsritten op afgesloten wegen, afgewerkt aan een gemiddelde snelheid van 60 tot 65 km/h, zullen verschillende tijdopnamepunten worden voorzien. Door meer van deze afgesloten regelmatigheidsproeven in de wedstrijd op te nemen, sluit de Ypres Historic Regularity nog dichter aan bij de grootste Europese wedstrijden in dit genre.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van regelmatigheidsproeven op de openbare weg, zodat de rol van de navigator essentieel blijft om een goed resultaat te behalen.

Het format van de wedstrijd blijft onveranderd. De technische en administratieve controle wordt vrijdagochtend uitgevoerd, waarna een facultatieve shakedown kan worden gereden. Nadat de teams hun wagens opgesteld hebben in het startpark op de Grote Markt in Ieper, gaan ze ’s avonds van start voor een uitdagende Ieperse avondetappe.

Zaterdag wordt een lange dag, waarbij de deelnemers, net zoals in de editie van 2018, opnieuw de regio van Braine-le-Comte zullen aandoen. Net zoals Bruno Thiry en Freddy Loix in de roemrijke editie van de Belgium Ypres Westhoek Rally 1997. Een wedstrijd waarmee Targa Florio destijds zijn kandidatuur voor het Wereldkampioenschap wilde onderlijnen. Het heeft een aantal jaren geduurd, maar het WRC is ondertussen in Ieper gearriveerd.

Op zondag wordt de wedstrijd rond de middag afgesloten, na nog een laatste intense en sportief uitdagende ochtendetappe. De Grote Markt van Ieper vormt opnieuw het decor van het gesloten wagenpark.

Het reglement en het officiële programma zijn te raadplegen op de website www.ypreshistoricregularity.com. Inschrijven kan vanaf 20 juni om 20u stipt. Het verlaagd tarief en de hotelpackages zijn beschikbaar tot 1 augustus! Er snel bij zijn is de boodschap.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws