Renault en Alpine nemen deel aan het Goodwood Festival Of Speed 2022 met diverse premières

Alpine en Renault onthullen dit jaar hun jongste modellen op het Goodwood Festival Of Speed, inclusief de gloednieuwe zuiver elektrische Mégane E-Tech electric, die zijn publieksdebuut maakt op de legendarische heuvel.

Het nieuwe elektrische model zal ook te zien zijn op Electric Avenue, een laan die is voorbehouden voor elektrische voertuigen. Daar kunnen bezoekers als een van de eersten in het Verenigd Koninkrijk van dichtbij kennismaken met het nieuwste zuiver elektrische model van Renault en kunnen ze ontdekken waarom duizenden bestuurders al interesse hebben getoond.

Renault 5 Prototype, eveneens aanwezig op Electric Avenue, zal voor het eerst sinds zijn onthulling vorig jaar worden tentoongesteld in het Verenigd Koninkrijk. De verrassende concept-car is een herinterpretatie van het originele model en brengt het iconische model opnieuw tot leven met een gedurfde en eigentijdse look en een zuiver elektrische aandrijflijn. De concept-car blikt vooruit op het design van de toekomstige Renault 5, die in 2024 op de markt wordt verwacht.

De verbrede wielkasten van de vijfdeurs supermini zijn geïnspireerd op die van een andere Renault 5, die eveneens op het Festival Of Speed te zien is: Renault 5 Turbo Maxi Superproduction. Deze klassieker met turbomotor, die naam en faam maakte in de rally, zal naar de top van de heuvel worden gereden door voormalig Renault-werknemer en Franse rallypiloot Alain Serpaggi.

Alpine

Ook Alpine zal dit jaar bijdragen tot het enthousiasme op het Goodwood Festival of Speed, met de wereldpremière van de Alpine A110 Tour de Corse 75, een rally-icoon in beperkte oplage.

Deze verrassende beperkte reeks, ontworpen voor de rally en geïnspireerd door de Alpine A110 die deelnam aan de Ronde van Corsica 1975, zal de legendarische heuvel op het terrein het hele weekend door beklimmen.

De Alpine A110 Tour de Corse 75 zal ongetwijfeld een zeldzaam en onvergetelijk moment zijn voor de toeschouwers. De coupé onderscheidt zich door een 300 pk sterke motor, een minutieus afgesteld onderstel en een iconisch tweekleurig koetswerk in zwart en geel, aangevuld met zwarte en witte grafische accenten.

De Alpine A110 Tour de Corse 75 zet niet alleen zijn snelheidsprestaties in de kijker op de heuvel, maar wordt ook tentoongesteld in de First Glance Paddock. Daar kunnen bezoekers de nieuwste Alpine van dichterbij ontdekken en elk detail van zijn speciale kenmerken bewonderen. Denk maar aan zijn glanzend witte 18” Grand Prix-velgen, zijn Sabelt® Racing-kuipzetels, zijn oranje Brembo®-remklauwen en het nieuwe multimediasysteem van Alpine met AndroidAuto™ en Apple CarPlay™-connectiviteit.

De A110 Berlinetta, die deelnam aan de Ronde van Corsica 1975 en die de inspiratie vormde voor de beperkte reeks, zal eveneens aanwezig zijn op het Goodwood Festival of Speed om het merk officieel te vertegenwoordigen.

De Ronde van Corsica, opgericht in 1956, is een van de meest iconische wedstrijden in de autosport, meer bepaald in de rallysport. In 1967 werd de competitie opgenomen in het Franse rallykampioenschap en in 1973 werd ze de niet te missen Franse manche van het Wereldkampioenschap Rally. Twee jaar later doorkruisten 77 teams het Corsicaanse asfalt, maar slechts 22 van hen haalden de finish, een duidelijk bewijs van de moeilijkheidsgraad van de etappe. Zo was editie 1975 het toneel van talloze plotwendingen.

Nadat de Alpine A110 en de Lancia Stratos HF een felle strijd hadden geleverd om de overwinning, werd de winst bepaald in de allerlaatste special. Voor deze laatste etappe varieerde de achterstand van de A110 tussen 5 en 30 seconden. In de laatste chronosessie van deze Ronde van Corsica reden beide auto’s echter dezelfde tijd, waardoor de Alpine strandde op nauwelijks tweeëndertig seconden van de hoogste trede van het podium.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws