Thierry Neuville: “Estland is de snelste rally van het jaar”

Hyundai Motorsport trekt naar Rally Estland, de zevende ronde van het FIA World Rally Championship van 2022, vastbesloten om de teleurstelling van de Safari Rally Kenia achter zich te laten en een sterke prestatie neer te zetten.

Ondanks de gevolgen van de slopende en onvergeeflijke Afrikaanse rally, blijft het team uit Alzenau vertrouwen hebben in zijn vermogen om mee te dingen naar de hoogste trede in Estland, na de overwinning op grind in Rally Italia Sardegna.

De Rally Estonia, een favoriet van de fabrieksteams, maakte zijn langverwachte WRC-debuut tijdens het door een pandemie verstoorde seizoen 2020. Thuishelden Ott Tänak en Martin Järveoja leidden bij die gelegenheid een nadrukkelijke 1-2 finish voor Hyundai Motorsport, de eerste overwinning van het duo voor het team. Een ander dubbel podium in 2021 zette de indrukwekkende vorm van het team op het Baltische evenement voort.

Neuville:“Rally Estland is een van de snelste evenementen op de kalender, en ook het thuisevenement van Ott, dus het is een rally waar we altijd sterk willen zijn en goede resultaten willen behalen. Persoonlijk vind ik het een leuke rally. De eerste keer was het er een beetje moeilijk, maar eens je de wegen leert kennen, begin je er meer van te houden. Dat komt omdat de snelheden erg hoog liggen, dus het helpt om de omstandigheden en het terrein te kennen. Qua opzet is het vergelijkbaar met de Rally Finland, want beide hebben snelle wegen die over het algemeen vlak zijn. In Estland is het wegdek iets zachter dan in Finland, zodat er bij de tweede doorkomst meer spoorvorming is, en de sprongen zijn ook groter en sneller. In 2021 kon ik daar op het podium eindigen, dus hopelijk kan ik dat dit jaar weer doen.”

Foto: Hyundai Motorsport Estland 2021

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws