Q1 TrackRacing zegeviert ook in Hongarije

Q1 TrackRacing heeft de voorbije weken opnieuw van zich laten spreken. Het Limburgse team behaalde afgelopen weekend in Hongarije weer twee zeges en nog eens vijf podiumplaatsen en leidt in alle tussenstanden van de GT Open Cup Europe en dat met nog twee meetings te gaan. Jan Lauryssen won in Hongarije tweemaal, terwijl John De Wilde, het duo Lucas Valkre-Dirk Schouten en Laurent Vandervelde voor nog meer podiumplaatsen zorgden. Jan Lauryssen blijft leider in het algemene kampioenschap, terwijl John De Wilde hetzelfde doet in de categorie AM van de GT Open Cup Europe. In de Porsche Carrera Cup Benelux in Zandvoort had Jan Lauryssen goed twee weken geleden al voor een nieuwe zege gezorgd in de categorie Pro-AM.

Q1 Trackracing is zonder meer één van de upcoming teams in de Belgische autosport en dat bewees de formatie van Nicolas Vandierendonck en Edgar Terium de afgelopen weekends nog maar eens, met een zege in de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zandvoort en twee overwinningen in de GT Open Cup Europe in Hongarije. Telkens was het de revelatie van de voorbije twee seizoenen, Jan Lauryssen die de bekers en de champagne in ontvangst mocht nemen. Maar daar bleef het niet bij, want ook de andere teamleden zorgden voor succes.

Nicolas Vandierendonck geeft tekst en uitleg: “In Zandvoort tijdens de Porsche Carrera Cup Benelux behaalde Jan na een lekke band een vierde plaats in de eerste race en op zondag toonde hij nog maar eens zijn kunnen met een zesde plaats algemeen en winst in de Pro-Am klasse. Jan is zo de grote favoriet om voor het tweede opeenvolgende seizoen een titel in de snelste merkencup te pakken. Hij leidt halverwege het seizoen met 41 punten voorsprong op de dichtste achtervolger in de Pro-Am klassering en het is aan ons om dat verschil nog verder uit te bouwen en de titel veilig te stellen.”

Op de Hungaroring ging de Kempense ondernemer op zijn elan door met een dubbele zege in de GT Open Cup Europe, aan het stuur van de Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup. Hij leidt zo met zeven punten voorsprong – op twee meetings van het einde – op zijn teamgenoten Lucas Valkre en Dirk Schouten. Eind september kan Lauryssen zijn gevecht om de titel in het Italiaanse Monza verderzetten. Lucas Valkre en Dirk Schouten behaalden in Hongarije twee zeer knappe tweede plaatsen en blijven zo in het zog van hun teamgenoot in het kampioenschap.

“Voor onze rijders in de AM-categorie, John De Wilde en Laurent Vandervelde werd het met twee tweede plaatsen enerzijds en een derde en een vierde stek anderzijds, ook een mooi weekend. Ik wil vooral Laurent feliciteren met zijn eerste podium van het seizoen in onze kleuren”, aldus nog teammanager Nicolas Vandierendonck.

Afspraak nu in augustus voor het vervolg van de Porsche Carrera Cup Benelux in Assen en uiteraard de 24 uur van Zolder, waar Q1 Trackracing een gooi naar de zege wil doen.

(persbericht, foto’s met dank aan GT Open Cup Europe)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws