Kalle Rovanperä neemt leiding over van teamgenoot Elfyn Evans

Moeilijke omstandigheden deze namiddag in Estland, regen en diepe sporen tijdens de tweede passage zorgden voor een wissel vooraan. Elfyn Evans moest mede door de omstandigheden zijn meerdere herkennen in zijn teamgenoot Kalle Rovanperä. De Fin nam de leiding over na de laatste proef van vandaag, hij heeft nu 11,7s voorsprong op Evans. Ott Tänak staat derde op 44,3s terwijl Lappi op plaats vier staat. Het verschil tussen plaats drie en vier bedraagt 21,6s.

Therry Neuville en Martijn Wydaeghe doen er alles aan om het tempo te volgen vooraan maar de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid lijkt ander maal niet de topwagen te zijn die nodig is om de Toyota te bekampen. Neuville: “”Ik weet niet of we veel kunnen veranderen. We zitten een beetje vast met wat we op dit moment hebben. Het doel is om in de buurt van het podium te blijven en te zien wat er vooraan gebeurt. Dat hoort bij het spel.”

Stand

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws