Reacties vanuit het Toyota Gazoo Racing WRT

Kalle Rovanperä zette zijn opmerkelijke seizoen 2022 in het FIA World Rally Championship voort met zijn vijfde zege uit de laatste zes wedstrijden. Hij leidde een een-tweetje in de Rally Estonia voor het TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team na een hogesnelheidsgevecht met teamgenoot Elfyn Evans.

Jari-Matti Latvala: “Kalle blijft ons elke keer weer verbazen met wat hij kan. De omstandigheden waren extreem moeilijk, vooral in de power stage, maar hoe moeilijker de omstandigheden, hoe sterker Kalle lijkt te zijn. Maar we mogen ook de teaminspanningen niet vergeten die tot dit resultaat hebben geleid: Dat we dit weekend zoveel proeven hebben gewonnen, bewijst dat de GR YARIS Rally1 HYBRID zowel snel als betrouwbaar is, met alle vier de wagens binnen de top zes aan de finish. Elfyn leverde opnieuw een zeer solide prestatie met consistentie en snelheid, en zowel Esapekka als Takamoto hadden ook goede runs naar de finish. We mogen heel dankbaar zijn dat we de beste rijders en het beste team in de rallysport hebben.”

Kalle Rovanperä: “Het is weer een geweldig resultaat dit weekend. Bij het openen van de weg op vrijdagmorgen was het moeilijk om het tempo van Elfyn te evenaren, maar daarna konden we echt goed vechten. De laatste dag was niet zo gemakkelijk om te managen, het was langer dan normaal en een grote strijd met het weer. Dat het zo regende in de laatste etappes was best lastig, maar in de Power Stage heb ik toch nog flink gepusht. Ik wist dat je met dit weer het verschil kon maken en ik probeerde gewoon een beetje te pushen en toch nog een beetje veilig te zijn. Ik genoot van het rijden en de tijd was duidelijk goed. Het is leuk om deze overwinning te pakken voor de Rally Finland en hopelijk kunnen we daar ook een goede prestatie neerzetten.”

Elfyn Evans: “Het is een beetje een opluchting om de rally te beëindigen na de moeilijke omstandigheden op de laatste paar etappes. Vandaag ging het erom dat we doorkwamen en onze tweede plaats veiligstelden. In de Power Stage heb ik geen risico’s genomen, maar het was goed om ook daar wat punten te pakken. Het grootste pluspunt is dat het team weer een een-tweetje heeft behaald en dat is geweldig. Van onze kant was het een stap vooruit, zeker vergeleken met waar we vorig jaar stonden in deze rally. Felicitaties voor Kalle: hij was erg snel, net als vorig jaar. Ik neem mijn petje voor hem af en we proberen het de volgende keer weer!”

Foto’s: Toyota Gazoo Racing Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws