Spa 24: K-PAX Lamborghini het snelst in Superpole

Zoals gewoonlijk: de Superpole voor de 24 Uur van Spa was er weer een vol met spanning. Het leek er lange tijd op dat Raffaele Marciello voor de derde (!) keer op rij de pole op zijn naam ging schrijven maar het was uiteindelijk Andrea Caldarelli die in de K-PAX Lamborghini nóg een stuk sneller ging.

2:16.221, dat is een tijd waar je mee thuis kan komen. Het is de eerste deelname aan de 24 Uur van Spa van het Amerikaanse K-PAX Team en meteen stellen ze orde op zaken door naar de pole te rijden. Dat belooft voor morgen! Raffaele Marciello (Mercedes-AMG AKKODIS ASP Team) kon niet voor de derde keer op rij de pole op zijn naam schrijven en moet genoegen nemen met de tweede plaats. De Dinamic Motorsport Porsche van onder andere Klaus Bachler vertrekt als derde.

Beste Belg was Dries Vanthoor met een 15de tijd in de WRT Audi, al had hij ongetwijfeld meer verwacht. Maxime Martin reed naar de 17de tijd in de Beechdean AMR Aston Martin.

De volledige uitslag kan u hieronder raadplegen:

(Foto: SRO)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws