Debuut voor de nieuwste generatie van de Porsche 911 GT3 R

De nieuwe Porsche 911 GT3 R wordt dit jaar tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps aan het publiek onthuld. Vanaf het seizoen 2023 kunnen Porsche klantenteams met de nieuwe racewagen deelnemen aan wereldwijde autosportevenementen die aan het GT3-reglement voldoen. De auto is gebaseerd op de nieuwste 911 van de 992-generatie. In vergelijking met zijn voorganger beschikt de nieuwe 911 GT3 R over een grotere motor met een vermogen tot 416 kW (565 pk), een constanter aerodynamisch gedrag en een geoptimaliseerde balans van de auto.

Met de nieuwste generatie van de 911 GT3 R onthult Porsche een nieuwe klantenraceauto. De nieuwe uitdager voor GT3-series over de hele wereld is gebaseerd op de huidige 992-generatie en zal klaar zijn om te racen aan het begin van het seizoen 2023. De ontwikkeling begon in 2019. Prioriteit werd gegeven aan het verder verbeteren van de rijeigenschappen voor professionals en zogenaamde gentleman drivers, evenals het aanboren van grotere prestatiereserves voor verschillende Balance of Performance (BoP) classificaties. Een andere focus lag op het stroomlijnen van de handling van de raceauto voor de teams en het verlagen van de running costs. Porsche Motorsport biedt de nieuwe 911 GT3 R nu aan voor een prijs van 511.000 euro plus landspecifieke btw en optionele extra’s.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws