Ott Tänak gaat rusten met de eerste plaats op zak

10 proeven zijn achter de rug aan waanzinnige snelheden en we hebben verrassend een Hyundai aan de leiding staan. Ott Tänak is er vandaag vol voor gegaan met heel wat risico’s en bevende handen aan de finish door de inspanning. Zijn naaste belager Esapekka Lappi sloot de dag af met een snelste tijd en volgt nu op slechts 3.8s van de Est. Derde plaats is eveneens in handen van Toyota, Elfyn Evans moest 19.3s toegeven. Kalle Rovanperä zien we op een vierde plaats, slechts 1.7s van het podium. Tijdens de laatste proef had de Fin een heel warm moment maar zijn reactie was schitterend, een brede glimlach achter het stuur.

Craig Breen mag de top vijf voorlopig afsluiten op 32.5s. Thiery Neuville en Martijn Wydaeghe kenden een iets betere namiddag maar staan zonder vertrouwen op een zevende plaats, 50.2s van hun leidende teamgenoot.

Freddy Loix en Pieter Tsjoen staan na proef negen 32ste.

Stand

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws