Vlot en dwars door de bochten met Devy Demuynck

Tijdens de 12 uren van Wervik zag het er eventjes niet goed uit voor de BMW E30 van Zonebeeknaar Devy Demuynck. Hij raakte een electriciteitspaal vol met de achtersteven, wat er voor zorgde dat de wagen een ietwat ander uitzicht kreeg. Maar de mannen bleven niet bij de pakken zitten.
“Na de crash in Wervik besloten we om onze tijd te nemen en in functie van Ieper de wagen volledig uit elkaar te halen” aldus de 33-jarige aannemer. “Alles wat nodig was werd vervangen en gereviseerd, zodat we op technisch vlak zeker niets aan het toeval willen over laten. Daarbij heb ik een grote steun aan Eric Deprez, die met zijn 20 lentes meer al heel wat rallywatertjes heeft doorzwommen. Hij hielp volop mee aan de opbouw van de bolide, en onze streefdatum was om zo’n tien dagen voor de Ardeca Ypres Rally de BMW rijklaar te hebben, wat zeker gelukt is. We willen niets overhaast doen en besloten daarom ook geen wedstrijd meer vooraf te rijden. Eric startte als piloot wel nog in Staden, en de dag nadien stond alles dan in het teken van Ieper. Want naast het technische neemt Eric ook een heel deel van de voorbereiding voor zijn rekening, wat voor mij zeker goud waard is. Je mag ons beiden als neofieten omschrijven in de kattenstad.”
De Ieperse rally stond al enkele malen op het verlanglijstje, maar een verhuis en de heel grote technische WRC-normen vorig jaar zorgden ervoor dat Devy Demuynck voorlopig altijd de wedstrijd van aan de zijlijn volgde. “Ik ben aan mijn zevende seizoen bezig, en de sponsors, die ik een dikke ‘dankjewel’ wil toegooien, waren zeker vragende partij. Nu ze dit jaar een nationale nevenwedstrijd organiseren, grijpen we deze kans met beide handen. Verwacht van ons zeker geen grootse tijden, want je kan ons beter omschrijven als spektakelrijders. Het publiek vermaken en zo vlot en zo dwars mogelijk door de bochten gaan is onze voornaamste doelstelling. Met de lange kp’s zal het voornamelijk zoeken zijn naar het gepaste tempo om de rubbers niet voor de finishlijn kapot te rijden. Maar van deelnames in Wallonië en vorig jaar de Omloop van Vlaanderen weten we dat dergelijke lange snelheidsritten ons wel liggen. Ieper is natuurlijk nog van een ander allooi, maar de streekkennis en een goede voorbereiding moet er voor zorgen dat we de toeschouwers kunnen verblijden met wat ‘schuifpartijen’.” Het publiek is bj deze op de hoogte dat ze best het fototoestel in aanslag houden wanneer het duo Demuynck-Deprez doorkomen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws