24 Hours of Zolder: Jarne De Meulder tevreden met debuut

Met geen enkele race ervaring naar een vijfde plek in de competitieve TB-klasse rijden en bovendien de snelste rondetijd van je team neerzetten: het is er niet velen gegeven maar de 21-jarige Herkenaar Jarne De Meulder deed het met glans. Een tweede interview drong zich op.

Enkele dagen voor de start van de 24 Hours of Zolder spraken wij reeds met Jarne, die afgelopen weekend zijn racedebuut maakte. Samen met Estelle De Ruyck, Nico Troch, Michael Gevers en Kurt Van Gijsel reed hij naar een vijfde plek in de TB-klasse in de #31 BMW 325i van Xwift Racing. RallyandRaces sprak kort met hem.

Hoe verliep jullie race?

Reeds tijdens de vrije training op donderdag merkten we een probleem met de versnellingsbak die blijkbaar heel wat olie verloor. We konden dit niet vervangen voor de Superpole dus reden we ‘slechts’ naar een 7de plek. Vrijdag heeft de crew dan een nieuwe koppeling gestoken maar zaterdagochtend, tijdens de warm-up, verloor de wagen opnieuw heel wat olie. Best stresserend, want ik was niet eens zeker of ik überhaupt nog wel zou kunnen rijden.

Michael Gevers nam de start, jij nam de tweede stint voor je rekening.

Inderdaad. Het euvel met de koppeling was er dus nog steeds, maar goed, je doet wat je moet doen en dus vertrok ik voor een stint van anderhalf uur lang. Het was zeer warm maar ik kon best goede tijden noteren. Tijdens mijn tweede stint, rond 3 uur ’s nachts, ging het zelfs nog sneller. Door de lagere temperaturen kon het tempo wat verhoogd worden en reed ik zelfs naar een 1:55.079.

Het snelste rondje op jullie wagen. Ben je tevreden met het eindresultaat?

Ik ben over het algemeen wel tevreden ja, al geef ik ook eerlijk toe dat ik stiekem had gehoopt op een podiumplek. We verloren namelijk heel wat tijd, want onze wagen moest om de twee stints de box in voor nazicht. Daar verloren we al gauw 15 à 20 minuten extra mee. Toch is een vijfde plek best iets om trots op te zijn, want buiten Estelle had niemand van ons race ervaring. We hebben dat eigenlijk alle vijf zeer goed gedaan.

Wat brengt de toekomst?

Nu even alles laten bezinken en nagenieten van de unieke ervaring. Ik hoop in ieder geval volgend jaar opnieuw aan de start te staan!

Xwift Racing was goed vertegenwoordigd in de TB-klasse met maar liefst vier wagens. De #33 BMW, bestuurd door een volledige vrouwenteam (Rozendaal/Mertens/De Vilder/Leysen/Pothof), reeds zelfs naar de tweede plek. De overwinning in TB ging uiteindelijk naar de BMW van Convents Racing Team met aan het stuur Davy & Vincent Convents, Steve Raymaekers en Yannick Dupont. De QSR Racing BMW eindigde als derde.

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws