Esapekka Lappi over het “couperen”


Wat er ook gezegd wordt over Ieper, de teams zijn het sluitend eens, het is een aartsmoeilijke wedstrijd. Dat hoorden we ook van Lappi tijdens het persmoment van Toyota.

De proeven van Ieper zijn heel specifiek, smal en heel veel afsnijden van bochten.
Lappi: ” Het is inderdaad heel specifiek voor deze wedstrijd, het afsnijden van de bochten. Tijdens de verkenningen was het bijna bij iedere nota couperen, iedere keer opnieuw, het is echt ongelooflijk. We zouden beter noteren waar we niet mogen couperen, zou de job mogelijks makkelijker maken. Het feit is wel dat we met de WRC1 wagens veel meer moeten afsnijden omdat de snelheden veel hoger liggen. Met de regen die er de voorbije uren gevallen is liggen de bochten er al modderig bij. Het wordt een serieuze uitdaging.”

Hoe zit het met het vertrouwen om vol aan te vallen?
Lappi: ” Wanneer het droog blijft is het vertrouwen er wel en voel ik me goed, wanneer het regent is het natuurlijk andere koek. Voor vrijdag geven ze volop regen uit dus Kalle zal blij zijn. Voor al de rest zal het “shit” zijn.” Wat dan ook, vrijdag wordt heel interessant.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws