Grégoire Munster: “sortie Staden achter ons laten”

Tijdens een persbijeenkomst van Hyundai Belux deed Grégoire Munster ons het bijna ongelooflijke verhaal van de laatste dagen. Zondag nog zware sortie met serieuze averij aan de wagen, vandaag klaar om de Ardeca Ypres Rally aan te snijden.

“Staden was inderdaad aangeduid als laatste test voor Ieper” aldus Grégoire. “In een vrije snelle bocht kwam ik mogelijks met iets te hoge snelheid aan. Ik nam de koord maar begon te slippen op het vele grind. Tijdens de koprol hoopte ik alleen maar om niet een electriciteitspaal te raken. Ik leerde hieruit alvast dat Staden veel gladder is qua traject dan Ieper, en misschien toch niet de ideale aanloop.

Puur door de adrenaline was ik de eerste momenten volop bezig met de kapotte Hyundai, en vooral de vrees dat we de bolide niet tijdig klaar zouden krijgen tegen dit weekend. Net zoals in de algemene autobranche is het vaak heel lang wachten op de nodige wisselstukken. Pas na een tijd begon ik pijn te krijgen in de pols, maar na beeldvorming kon men mij gerust stellen dat er geen breuk was. Doorgedreven en zeker niet pijnloze kiné zal mij wel klaarstomen tegen vrijdag. Ik vrees enkel een beetje de terugslag van het stuur in bepaalde situaties. Maar de dag na het ongeval hebben we al een test gedaan en alles lukte relatief goed.

Frédéric Rosati, een klant van BMA, was meteen bereid om ons net als in de Terre des Langres zijn auto ter beschikking te stellen. Er bestaat dus nog collegialiteit onder de rijders. De Hyundai i20 N Rally2 moest door de mecaniciens in de afgelopen uren wel nog overgezet worden van onverharde naar asfaltversie, en volledig beletterd worden. Maar wij hebben er alvast vertrouwen in, we laten de sortie gewoon achter ons en kijken terug vooruit.

Goed presteren in deze WRC-manche betekent ook dat we goed kunnen scoren in het BRC. Op dit ogenblik ziet de situatie er misschien wat mistroostig uit, maar goed scoren in Ieper kan een nieuwe elan geven aan de titelstrijd. We geven onze kansen op de tricolore niet zomaar uit handen. Het eventuele resultaat in de Ardeca Ypres Rally zal bepalend zijn voor de rest van ons seizoen in België.

Voornaamste concurrenten komend weekeinde? Meer dan een handvol, als we denken aan Andreas Mikkelsen, Chris Ingram, Stéphane Lefebvre, Yohan Rossel, en uit eigen land zou ik zeker Vincent Verschueren en Gino Bux durven noemen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws