Boone leidt Ardeca Ypres Rally Nationaal

Het was verwacht dat de Mitsubishi’s de plak gingen zwaaien in deze nevenwedstrijd, maar de suprematie van de Evo’s is overweldigend.

Kurt Boone reeg gewoon de scratchtijden aan elkaar, en bij het afsluiten van de eerste dag had de garagist uit Pollinkhove een voorsprong van 2’30” op de dichtste achtervolger, zijnde Tom Ceuppens (BMW 130i).

Filip Pyck ging in de aanvangsfase het duel aan met zijn merkgenoot, maar twee lekke banden en flink wat tijdverlies deden de Poperingse koffiebrander terug naar de derde plaats zakken met een achterstand van 3’07” op Boone.

Brecht Lievens (BMW M3 E36) en Ludovic Vitse (Opel Astra Gsi) maken de top-5 rond.

In de 2WD Trophy is het een stuk spannender, met Stefaan Tjoens (Renault Clio RS) als leider,maar in zijn kielzog de huidige leider in de tussenstand Bruno De Wilde (Honda Civic). Verschil tussen beiden: 11 seconden.

Geert Lacour is met de Porsche 911 SC de snelste bij de Historics, voor Rudi Dekimpe (Opel Kadett C) en Michel Vandergeeten (Lancia Delta Integrale).

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws