Lefebvre blijft BRC beheersen

De eerste zaterdagronde werd vooral gekenmerkt door de noodgedwongen opgave van een flink deel Vlaamse rijders, de een al met meer averij dan de andere. Zo moesten Bernd Casier (Ford Fiesta MKII), Pieter-Jan-Michiel Cracco (Hyundai i20 N), Gilles Pyck (Renault Clio Rally4) en Bjorn Syx (BMW M3) de handdoek werpen na een sortie.

Stéphane Lefebvre (Citroën C3) blijft ook na de eerste zaterdagronde aan de leiding bij de BRC-rijders. In de eerste snelheidsrit leek hij wel nog niet echt wakker, en moest wat seconden prijsgeven. In Dikkebus kreeg hij dan de rode vlag te zien na de sortie van Craig Breen. Maar vanaf de derde kp zette hij orde op zaken. Na twee scratchtijden voor Chris Ingram, kwam de Fransman zowel in Wijtschate als in de 22 km tellende proef van Hollebeke als snelste over de streep. Ondertussen staat de Citroën-rijder ook op een gedeelde zevende plaats algemeen, en blijft hij nipt Andreas Mikkelsen voor in het WRC2 klassement.

Grégoire Munster blijft zijn tweede plaats vasthouden, al volgt hij intussen op bijna een minuut van Lefebvre. Wat de indruk zou geven volgens hem dat ze niet zo snel gaan. Maar volgens de Hyundai-piloot is dat helemaal niet zo.

Derde bij de BRC’ers is voorlopig Chris Ingram (Skoda Fabia Evo), op net iets meer dan een minuut van Lefebvre.

Bij Vincent Verschueren (Volkswagen Polo Gti) klonk de commentaar iets beter dan gisteren, al is het nog niet 100 % okee volgens de Oost-Vlaming. Sébastien Bedoret zoekt nog altijd naar het goede wedstrijdritme na een lange afwezigheid, maar kon de eerste zaterdagronde toch afsluiten op een vijfde stek.

Gilles Pyck (Renault Clio Rally4) maakte bij de Juniors een zware smak, gelukkig zonder erg voor piloot en co-piloot, maar wel met de opgave als gevolg. Tom Rensonnet is nu de beste, met een ruime voorsprong op Jonas Dewilde, die meer dan 4 minuten verloor door het wisselen van een wiel op KP Dikkebus.

Wat de strijd tussen de NCM-wagens en de RGT’s betreft, blijven de Alpines stevig het commando voeren. Paul Lietaer moest in de eerste zaterdagronde toezien hoe Amaury Molle de kloof uitdiepte tot 46 seconden. Bij de BMW M3-delegatie ging Bjorn Syx zwaar van de baan op Hollebeke, zonder erg voor het team. Christophe Merlevede had eerder al de strijd moeten staken met een technisch probleem, Didier Vanwijnsberghe verloor meerdere minuten door een schuiver.Beste bij de ‘Mats-mannen’ is voorlopig Pieter-Jan Maeyaert voor Cedriek Merlevede.

Johan Dekens kent geen tegenstand bij de Porsches, al zagen we deze morgen via Superrally wel terug Tim Van Parijs aan de start.

Jos Verstappen(Citroën C3) blijft de Masters aanvoeren, met een voorsprong van 3 miuten op Freddy Loix (Skoda Fabia Evo) en Paul Lietaer (Alpine A110), onderling gescheiden door twee luttele seconden.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws