Neuville slaat een kloof

Deze ochtend gingen de twee Hyundai’s i20 van Thierry Neuville en Ott Tänak van start met een onderling verschil van amper 2″5. In de lus van vier proeven waren de twee scherprechters de proef van Dikkebus, die in omgekeerde richting werd verreden, en die van Hollebeke, de langste van de wedstrijd met 22 km. Ook te volgen: het duel tussen Yohan Rossel en Grégoire Munster in WRC2 (verschil van 2″5).

Terwijl zijn teamgenoot bij Hyundai Ott Tänak klaagde over problemen met de wagen (transmissie) en scherpe verklaringen aflegde, reed Thierry Neuville een perfecte ronde. Hij ging voorzichtig van start, maar daarna reed hij twee snelste tijden in Wijtschate en vooral Hollebeke. Daar sloeg hij een kloof met een kanontijd. Zijn voorsprong is halfweg de dag (en iets over de helft van de wedstrijd) opgelopen naar meer dan 16 seconden.

In Hollebeke waren niet veel wedstrijdfeiten te noteren. Misschien waren sommigen wat gekalmeerd na Dikkebus… Die proef stelde immers niet teleur. Er gebeurde heel wat… zoals ook in het verleden het geval was (vorig jaar ging Katsuta er hard van de baan). Het werd een dramatische proef voor de Ford Puma’s, want na een hachelijk moment voor Fourmaux (te breed uit een linkse en gered door een strobaal die een betonnen duiker afschermde) en na een kleine sortie met een lekke band voor Greensmith, ging Breen in de fout. In dezelfde linkse als Fourmaux schoof hij van de baan. De Ier ging over de kop en eindigde in de sloot. Een flinke klap, waarna de berm door de hitte begon te smeulen. De proef moest even geneutraliseerd worden.

Kalle Rovanperä mocht deze ochtend trouwens opnieuw van start gaan nadat de mecaniciens van Toyota zijn wagen hersteld hadden. Hij opende de dag met een knappe scratch.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws